fredag 16. april 2021

Støttemur av leca

Den er laget under mottoet: Den som tror seg ferdig utlært er ikke utlært men ferdig. Mennesker som er ferdig utlært kan nemlig aldri lære noe av andre. Så en idébok passer nok ikke for dem. Hallo har(hadde) en LECA støttemur mot naboen, halve muren takket for seg i helgen.


Det jeg da er på jakt etter er noen som kan sette opp en ny mur ifra der den gamle løsnet.

Noen som kjenner noen eller som selv gjør dette? Stedet er Gjelleråsen rett . Vi har gravd ut det som var en skråning i terrenget for å gjøre plass til biloppstillingsplass. Nå trenger vi en solid støttemur, før vi så skal fylle tilbake en del av massene bak muren (selvsagt med korrekte drenerende masser etc. inn mot muren).


Men hvilket materiale skal muren lages av - leca eller betong? Skal sette opp en støtte mur på ca meter. Tenkte å mure en såle først som blokkene kan stå på. Muren skal stå nesten kloss i fjellet dere ser på bildet) Blokkene jeg skal bruke er vanlige 50x25x25 .

Massen har nå ligget der i ca. I forhold til høyde kan du fint velge både ministøttemur, og mer tradisjonell murverk ( leca eller lignende). Det er, som du allerede nevner, viktig å . Slik gjør du når du skal i gang med å sette opp mur. Vi følger deg gjennom hele prosessen. Fra utregning og planlegging til ferdig levert på ønsket adresse.


Skal man lage en mur med høyde over to meter, brukes også et såkalt jordarmeringsnett. Som fyllmasse bak muren brukes steinmasse eller pukk. Ved riktig utførelse kan mini støttemurer lages i høyder opp til 8-m.


Hva skal legges under styrofoam? Skal betongen legges direkte på Styrofoam før leca. En voll er et godt alternativ der man . Mengde jord som skal graves vekk tilsvarer ca kubikk. Jorden skal flyttes ca meter og samles.


Mini Exclusive støttemur. Leca blokker ved foten av vollen.

En støttemur som egner seg like godt til lave som til høye murer. Steinen har en bruddoverflate som gir muren et eksklusivt utseende. Ved etablering af støttemure bør der altid tages højde for frostens påvirkninger. Risikoen for, at støttemuren trykkes ud for oven og revner for til sidst helt at miste sin funktion som støttemur, er væsentlig. Denne erfaring har mange haveejere og entreprenører gjort sig gennem tiderne.


Har også tenkt på en mur av leca , men vet ikke helt hvordan dette blir seende ut, syntes ikke de steinene som er ment for mur, med naturlig side, fra leca er noe særlige, så da. Petter skrev: Skal du forskale og støpe en støttemur må du først støpe en såle. Støttemur I Betong - betongarbei drenering, graving, grunnarbei betong, gravemaskin, mur, støttemur, tomtegraving, vei, belegningsstein - Finn firmaer, adresser, telefonnumre.


Ski Bygg er Norges ledende byggevarehus. Støttemur, teglstein, leca , mørtel, betong, stein, stål og alt annet du trenger av byggevarer til ditt prosjekt. ASAK Miljøstein viser deg hvordan du setter opp en støttemur.


LECA grunnmur - muring av hjørne med hjørnestolpe ( del ) - video fra Weber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.