fredag 30. april 2021

Starte eget forlag

Det burde tyde på at det er stadig mer vanlig å starte sitt eget forlag. Slik starter du eget forlag. Du trenger egentlig ingenting for å starte forlag. Men det kan være greit å ha et organisasjonsnummer, som du kan oppgi til samarbeidsparter. Organisasjonsnummeret kan være enkeltmannsforetaket ditt.


Det er ikke nødvendig med aksjeselskap eller andre driftsformer.

Vi anbefaler faktisk at du . I går var jeg invitert av Frilansjournalistene til å holde et foredrag på Litteraturhuset om å gi ut bok på eget forlag. Bakgrunnen for at jeg ble spurt var at jeg tidligere i år ga ut. Det er bare å opprette et foretak i Brønnøysundregistret, . Dagbladet): - Forlagene har vært litt som eiendomsmeklere, som forsøker å holde på hemmelighetene sine. Foredrag: Når man starter eget forlag Start et forlag: Bliv registreret de rette steder Sådan får du drømmedesignet fra din grafiker Start et forlag: Salg,. Eget forlag , oftest i uttrykket utgitt på eget forlag , er en betegnelse som gjelder bøker der forfatteren enten blir refusert fra å utgi sitt manus på et etablert forlag, og derfor velger å stå for og betale utgivelsen selv, eller der forfatteren velger å avstå fra den eksterne redaksjonelle veiledning og markedsføringsbistand som et.


Steg 1: Avtaleinngåelse.

Så lenge avtalen gjelder har forlaget anledning til å registrere alle sine utgivelser i Den norske Bokdatabasen etter hvert som de utgis. Mens Nina Wego valgte å starte sitt eget forlag , tyr mange andre til betalingsforlag. I gårsdagens Bok i Pble Solveig Guttormsen Haslie intervjuet.


Hun gikk til et betalingsforlag med manuset sitt, etter å ha blitt refusert av tradisjonelle forlag. Bokbasen skiller ikke mellom. På betalingsforlaget blir boken utgitt, mot at forfatteren selv dekker . Oddbjørn By har gitt ut tre bøker på eget forlag i Norge – og en bok på eget forlag i Danmark, Sverige og Australia.


Før det gav han ut to bøker på etablerte forlag på åtte språk. Av oversetter og forfatter Jon Vegard Lunde. Da sitter jeg her etter å ha sendt sjuende og siste bok i serien I morgen, da krigen kom til trykkeriet.


Dermed er et stort prosjekt for meg som forlegger og et viktig lærestykke for meg som oversetter brakt til en foreløpig avslutning. Mitt beste tips vil være å kontakte andre som har gjort det samme. Du finner en oversikt over norske forlag ved å søke på gulesi.


Er det noen som har erfaring fra forlag eller kan noe om forlagsbransjen? Forfatter Vidar Kvalshaug starter eget forlag - i samarbeid med suksessforlegger Arve Juritzen. Kvalshaug vil lokke til seg nye og etablerte forfattere ved å tilby et godt og kreativt forhold mellom forfatter og redaktør.


På de to årene har forlaget gitt ut tretti bøker, og staben består av Myriam, to redaktører, fire konsulenter, tre korrekturlesere og tre grafikere.

Ingen er ansatt, alle er foreløpig innleid på prosjektbasis. Ville gi vekk overskudd. Hvordan kom du på med ideen om å starte eget forlag ? Bogen er næsten færdig og klar til udgivelse først som e-bog, senere som papirbog. Vi vil gerne have vores eget forlag , selvom vi godt kunne starte med bare at sælge fra en hjemmeside.


Men vi har ikke helt overblik over, hvilke udgifter, der kan dukke op i det øjeblik vi registrerer et forlag. Jeg har bestandig vært . Familie og ære er viktig for karakterene i boken. Jærbuene er opptatt av den jærske drivkraften som de mener at de står for, forteller Aase. Etterhvert ble det klart at Anne Gaathaug i Kagge var i ferd med å starte eget forlag - og Petter Stordalen meldte seg på som investor. Petter har vist seg å være engasjert, ha god bransjekunnskap og langsiktige tanker, sier Jørn Lier Horst som allerede i mai vil gi ut sin første bok på eget forlag.


Tanken om å starte eget forlag har vært der lenge, men det var først nå på nyåret vi så muligheten til virkelig å gjøre noe med drømmen vår, sier Wenche Haugsand som blir forlagssjef i det nye forlaget. Med seg på laget har hun Stian Hjelvin Andersen (redaksjonssjef), som tidligere har jobbet med både . Mange lurer på om de kan bruke Bli magasinjournalist-kurset også til andre skriveprosjekter enn artikler. Svaret er at kurset er blitt brukt til å virkeliggjøre både bokskriving, bloggsuksess, artikler for flymagasiner og å starte eget forlag.


Inger Lise Sæter Kontochristos forteller her hvordan inspirasjon og . Elverumsjenta Kristin Jobraaten (43) har jobbet år i forlagsbransjen. Nå starter hun sitt eget digitale forlag. Forlaget hennes, Ena, har barn i alderen ett til tolv år som målgruppe.


Ikke bare skjønnlitteratur, men også sakprosa vil hun utgi digitalt. Hvorfor vil du starte et heldigitalt forlag ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.