mandag 1. februar 2021

Rømningsvei kjeller

Det skal være mulig å rømme fra brann fra alle plan og etasjer hvor folk bor eller oppholder seg. Se hvordan du kan rømme fra andre etasje eller fra kjelleren. Hvis du har innredet kjeller eller loftstue, eller hvis du bor over flere etasjer, må du ha alternative rømningsveier i tillegg til en hovedrømningsvei.

Vinduer, kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle innenfor kravene i TEK 10. Med en lysgrav foran kjellervinduet får du mer dagslys og rømningsvei. For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei, må det i åpen . Et byggverk må utføres slik at de mennesker som oppholder seg i eller på byggverket under brann kan rømme eller bli reddet til sikkert sted . Vindu eller balkong kan være alternativ rømningsvei fra øvre plan. Krav til rømningsvei fra kjeller kan enten være:.


Det er krav til rømningsveier, solbeskyttelse, lysinnfall og sikkerhet. Hvis et rom i en kjeller skal kunne brukes som varig oppholdsrom (f.eks. soverom) må det . Krav om tilfredsstillende inneklima og rømningsvei gjelder som før når man .

Vinduene er nå cm brede og cm høye (åpning), og det er for lite etter hva jeg har lest. Vinduene i kjelleren hos Inger Helene Egeland er få og små. Skal rommene i kjelleretasjen tilfredsstille kravene til rømningsvei, dagslys og . Mange pusser opp i sokkel og kjeller og trenger et vindu som er godkjent som rømningsvei. Brukes rommet til soverom, er det krav om å ha rømningsvei.


Har du slike små vinduer i kjelleren og ønsker å lage soverom eller oppholdsrom for husets unge . Rømningsvei Kjeller : Med en lysgrav foran kjellervinduet får du mer . Noen medlemmer har henvnendt seg til styret med spørsmål om hva som kan gjøres med husene. Hvis kjelleren ikke har direkte utgang gjennom dør til det fri, skal rommet (ev. minst annet hvert rom hvis flere innredes) ha vindu som tilfredsstiller krav til . Betongsaging,Glassarbeider,Snekker Vi ønsker å sette inn ett større vindu i kjelleren slik at det tilfredsstiller dagens krav til rømningsveier. Nå blir det strengere energikrav, og enklere å gjøre om kjeller og loft til. Vindu som tilfredsstiller krav til rømningsvei anses som tilstrekkelig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.