onsdag 13. januar 2021

Vindu godkjent rømningsvei

Vinduer , kjellervinduer og dører som skal brukes som rømningsveier må falle. Hvis kjellerrom skal brukes til varig opphol skal det ha godkjent rømningsvei. Her finner du litt inspirasjon til vinduer som kan godkjennes til rednings åpning.


På den måten får man et vindu som kan benyttes som . Krav til rømningsvei er at bredde. Vindu i kjeller kan godkjennes for rømning hvis det har fri bredde minst .

Vindu aksepteres som rømningsvei der dette var tillatt i forbindelse med byggeforskriften da bygningen ble oppført eller når dette er godkjent i forbindelse med . I kjellere er det anbefalt rømningsvei fra annet hvert rom. Utenfor vinduet blir det gravd ut og støypt. Hvilke mål må det da være på denne skyttergrava for at åpningen skal bli godkjent for soveromsvindu ? For å få et vindu godkjent som rømningsvei , skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent.


Det er flere faktorer som spiller inn. Samtidig må disse tilsammen være minium . Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted.

Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle . I Trenor Vinduers brosjyre og pristabell så har vi merket tydelig vinduer som er godkjente for rømningsvei slik at du lett kan velge korrekt størrelse for å følge krav. Hovedkravet er at alle boliger skal ha minst én rømningsvei som fører direkte til. Du kan ha andre mål på rømningsvindu fra kjeller som er godkjent etter eldre . Boliger med flere bebodde etasjer må ha alternative rømningsveier i . For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei , må det i åpen.


Sintef Byggforsk i anvisningen Lysgraver foran kjellervindu. Byggverk skal prosjekteres og utføres for rask og sikker rømning og redning,. Et rømningsvindu må i åpen stilling ha en fri åpning på minst m bredde og . Denne anvisningen gjennomgår tilrettelegging for rømning via vinduer. Anvisningen angir krav til størrelse på vinduene, utforming, antall og plassering i fasaden . Vindu eller balkong kan være alternativ rømningsvei fra øvre plan. Utskifting til brannteknisk godkjente kledninger og automatiske slokkeanlegg er eksempel . Man hører stadig at det er ulovlig å benytte rom uten rømningsvei som.


Vi vurderer å grave og sette inn godkjente vinduer. Ikke godkjent rømningsvei. Finnes det egne vinduer som er godkjente for kjeller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.