torsdag 28. januar 2021

Våtsoner bad

Det er enkelt å bygge om badet selv, hvis du bare følger våre anvisninger. Våtsone 1: = Vegger ved badekar/dusj og ytterligere minst en meter på vegg samt . For å bygge et trygt og damptett bad er det mange hensyn som må tas.

Våtsonen er dermed ikke badets eneste utfordring. I små baderom vil våtsonene ved servant og dusj/badekar overlappe hverandre, slik at det er hensiktsmessig å utføre alle . Ved bruk av belysning på bad stilles det helt spesielle krav i forbindelse med valg og plassering. Dette er begrunnet ut fra sikkerhetsmessige årsaker så vel som . For installasjon av elkraft i bad er det krav til Område i henhold til NEK 400:20avsnitt 701.


Våtromsnormen angir at man skal legge membran i våtsoner. Et stort bad utgjør ikke nødvendigvis 1 våtsone. Du finner skjematisk hva som er våtsoner og . Ved bruk på gulv og i våtsoner på yttervegger og. Gjennomføringer i våtsoner i vegger med baderomspanel. Våtrom er her baderom, vaskerom og andre mindre våtrom med moderat belastning i både private . Membran og overflate/kledning i våtsoner.


Bad i institusjoner og hoteller og våtrom med tilsvarende vannpåkjenning omfattes . Uansett hva slags bad vi drømmer om må det være tørt og tett, derfor. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Men visste du at du også kan male i våtsonen?


Ja, du kan ha tapet på badet, men det anbefales ikke i våtsonene. I visse områder i baderom er kravet til kapsling IP X4. Det er da vanlig å bruke utstyr med IP44. Dette gir både beskyttelse mot inntrengning av faste gjenstander . Der det er våtsone på yttervegg eller på vegg mot kaldt rom, må hele veggen utføres som våtsone, forklarer Sintef Byggforsk i anvisningen Bad .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.