tirsdag 12. januar 2021

Radon tiltak eksisterende bygg

Byggforskserien fra SINTEF Byggforsk beskriver hvordan man kan sikre seg mot radon i nye og eksisterende bygninger. I mange tilfeller er det enkle tiltak som . Radontiltak i eksisterende bygg kan fortone seg litt annerledes enn i nybygg, men er like viktig i forhold til beskyttelse mot giftig radongass. Det kan være vanskelig å forutsi effekten av tiltak mot radon i eksisterende bygninger.


Generelt bør det derfor startes med enkle og billige tiltak. Denne anvisningen viser tiltak for å redusere konsentrasjonen av radon i eksisterende bygninger.

Anvisningen beskriver også metoder for å måle radon og . Men dersom det ikke hjelper med noen enkle . Hvis det kun er det eksisterende betong gulv. Norsk innemiljøorganisasjon - fagmøte 25. Odd Magne Solheim, Radonor AS. Eksisterende bygninger.


Vår anbefaling er derfor å legge radonsperre i alle nye bygg. Balansert ventilasjon som et radontiltak i en eksisterende bolig er ikke et anbefalt tiltak med. Når det foreligger en tiltaksplan for senking av radonnivå i et eksisterende bygg kan avdeling Radontiltak utføre tiltakene.

Arbeidet starter med en . Avdeling Radontiltak utfører de fleste bygge- og ventilasjonstekniske tiltak mot radon i store deler av landet. Dersom radonmåling i eksisterende bygning avdekker radonkonsentrasjon over grenseverdiene, er det fornuftig å starte med enkle og billige tiltak , deretter måle. Rådgiving, Salg av radonmåling ved sporfilm, Utførende. Denne temainfo omhandler radonsikring i både eksisterende bygg.


Tre enkle tiltak og utbedringer for at nedbringe radon innholdet i eksisterende bygg : 1. Flere av leverandørene holder kurs i bruk av radonmembran , og ikke. Enkle tiltak og utbedringer i eksisterende bygg Moderat forhøyede radonnivåer kan ofte forebygges ved relativt enkle tiltak. I bygninger hvor radonkonsentrasjon.


Eurofins Radonlab tilbyr undersøkelser og prosjektering av tiltak mot radongass i nybygg og i eksisterende bygg. Det viktigste trinn ved forebygging eller . Radon -membran kan også brukes innendørs for å tette mot grunn. Dette kan være vanskelig da det ikke er lett å . Tiltak for eksisterende bygg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.