fredag 27. november 2020

Rømningsvei vindu soverom

Må man alltid ha et vindu som er godkjent som rømningsvei på et soverom ? Jeg har et soverom i dag som befinner seg i en kjeller hvor det er . For små brannceller med direkte utgang i det fri, er det tilstrekkelig med en rømningsvei. På den måten får man et vindu som kan benyttes som rømningsvei. Man hører stadig at det er ulovlig å benytte rom uten rømningsvei som soverom , si f. Holder dette i forhold til brannsikring og lover?

Krav om vindu på soverom ? Hus, hage og oppussing 7. Har utleier gjort noe ulovlig? VELUX takvinduer godkjent som rømningsvei - enkel rømning i. Bufret For å få et vindu godkjent som rømningsvei , skal det i et hvert enkelt tilfelle søkes om å få tiltaket godkjent. Det er flere faktorer som spiller inn.


Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er. Rømningsvei skal på oversiktlig og lettfattelig måte føre til sikkert sted.

Den skal ha tilstrekkelig bredde og høyde og være utført som egen branncelle . Hovedkravet til rømningsveier fra boliger (boenheter) er at det skal være. Hvis det er mindre enn meter ned til bakken kan du bruke vindu eller balkong som rømningsvei. Har leiligheten din et vindu eller brannstige som oppfyller kravene til alternativ rømningsvei , så holder det at leiligheten har direkte utgang til én . På soverom og barnerom så skal vinduene som regel kunne benyttes som. Skal ikke et soverom ha en rømningsvei , utenom selve døra?


Megler mente at rømingsvei kan være døra, det trenger ikke være vindu , men . Denne anvisningen gjennomgår tilrettelegging for rømning via vinduer. Boliger med flere bebodde etasjer må ha alternative rømningsveier i . For at et vindu i kjelleren skal regnes som rømningsvei , må det i åpen tilstand ha en fri bredde på minst centimeter og en fri høyde på minst . Hvis rømningsvei via vindu eller balkong. Vinduer som rømningsvei. Det bør være rømningsvindu i alle soverom.


Samtidig må disse tilsammen være minium . Problemet er bare det at boligen bare har ett godkjent soverom , mens rommene på. Rommet må ha vindu , som kan brukes som rømningsvei.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.