tirsdag 10. november 2020

Krypkjeller fukt

En fuktig krypkjeller kan ha flere årsaker og løsninger. En inspeksjon i krypkjelleren er kanskje det lureste du gjør mot fukt dette året. Fukt i kjeller eller krypkjeller ? Fra utsiden kan et hus se ut til å være i topp stand.


Hva man ikke kan se fra utsiden, er hvordan tilstand krypkjelleren er. Fjerne organisk materiale, rusk som ligger i krypkjelleren.

Grunn som ikke er fjell. I en krypkjeller går avfukteren timer i døgnet, år etter år. Soppen kan vokse på bygningsmaterialer eller på den fuktige jordbakken. Det fører ofte til spesielt høyt fuktinnhold i krypkjellerluften sommerstid og risikoen for kondensering på de kalde overfaltene i krypkjelleren gir alvorlige fukt - og . Hvis det er tilstrekkelig . Dette vil si kjellere som er så små og lave at man ikke kan stå oppreist.


En krypekjeller er forbindelsen mellom den kalde, fuktige jorden og. En krypkjeller er å anse som en risikofylt konstruksjon og fuktmessige forhold.

Holder på å pusse opp et hus med kryp kjeller. Og ikke uventet så var det råte i den, og jeg måtte rive et gulv som var over den. Har kjøpt meg ei hytte fra tallet som står på nedgravd ringmur med krypkjeller ca 1høyde under tilstøtende terreng. Celleplast er fri fra organisk materiale og kan derfor aldri mugne. Ved å isolere undersiden av bjelkelag i krypkjeller med celleplast reduserer du risikoen for fukt.


Tilførsel av for mye uteluft i krypkjelleren fører til fuktskader og dannelse av muggsopp, som med stor sannsynlighet vil komme opp i boligen. F ukt i kjellere fører . Det er ikke uvanlig at vi registrerer problemer med fukt i boliger. Kjellervegger, krypkjeller , takkonstruksjon og våtrom er der vi oftest finner fukt. Viktig å tenke på er også at ventilene skal være stengt inn til krypkjelleren.


Feil plassering av luftinntak for ventilasjonsanlegg kan trekke inn fukt og snø i anlegget. Feilkonstruksjon og dårlig lufting av krypkjeller er også vanlig årsak til . Krypkjelleren er ofte vanskelig tilgjengelig, og du tenker ikke så mye over hvordan det er der nede. I krypkjelleren har du ofte mye fukt , og dette kan over tid gi .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.