tirsdag 3. november 2020

Kreosotimpregnert trevirke

Hvilket regelverk gjelder for bruk av kreosot og kreosotbehandlet trevirke? Kan jeg gå på, leke på, ligge på det kreosotimpregnerte trevirket? Strengere_krav_til_kreosotimpregnering/BufretLignende27.

Det er forbudt å bruke kreosotimpregnert trevirke inne i bygninger, i leker og på lekeplasser, i parker og hager der det . Varen stammer fra næringsvirksomhet, fra kommunale gjenbruksstasjoner eller fra egen sorteringsaktivitet. Kreosotimpregnert trevirke er farlig avfall og er . Det har lenge vært strenge restriksjoner for å bruke kreosot til impregnering av trevirke.

Vi vil be virksomheter og andre som er besittere av CCA- og kreosotimpregnert trevirke om å vise aktsomhet ved bruk og gjenbruk av materialet . Disse skal deklareres og behandles som CCA-impregnert trevirke. CCA-impregnert og kreosotimpregnert trevirke bør leveres hver for seg. Bruk av gamle jernbanesviller, telefonstolper og annet trevirke som.


Kreosotimpregnert trevirke må ikke brennes på bål, i vanlig ovn eller peis. Nr, Sjekkpunkt, Ja/Nei, Signatur Dato, Merknad. Så langt som mulig skal det søkes unngått bruk av tresviller med . Erstatter dato: Kreosotimpregnert trestolpe.


Avfallsstoffnummer: 71Kreosotimpregnert trevirke.

Impregnert trevirke og kreosotimpregnert trevirke. Krom- eller arsenbehandlet trevirke (CCA-impregnert trevirke). Det er forbudt å importere, eksportere og . Kreosot Impregnert Trevirke - achilles godkjent, adr, adr-godkjent, airbags, alukabel prosent, alukabel prosent med cu-skjerm - Finn firmaer, adresser, . Impregnert trevirke går til forbrenning og utnyttes til energigjenvinning i form av varme, damp og elektrisitet. Kreosot som nyttast til impregnering av trevirke, er eit produkt av steinkoltjære. Under arbeid med kreosotimpregnert trevirke, bør hudkontakt i størst mogeleg . Jernbaneverket har innført totalforbod mot å selje eller gje bort utrangert kreosotimpregnert trevirke.


Alt slikt trevirke vert anten handtert som farleg avfall, eller . Disse håndterer kreosotimpregnert trevirke (les: jernbanesviller). Det synes som om disse har helt andre rammevilkår enn NFFAs medlemmer. Trevirke som er impregnert med kobber, krom eller arsenholdig salt er giftig og skal leveres som farlig. Kreosotimpregnert trevirke kan være kreftfremkallende. Jernbaneverket er pålagt å informere kjøpere av kreosotimpregnert trevirke om kravet som stilles til dem ved bruk av dette, og ansvar ved senere kassering:.


Jernbaneverket har innført totalforbud mot salg og bruk av utrangert kreosotimpregnert trevirke, som for eksempel gamle jernbanesviller. Alt slikt trevirke vert anten handtert som . CCA-behandlet (impregnert) trevirke blir forsvarlig mottatt og. Normalt sett skal de ansatte ikke håndtere kreosot-impregnert avfall direkte. Data: Utarbeidet av: FGE/Norsk Treteknisk Institutt Kreosotimpregnert trevirke Produsent Larvik Impregneringskompani AS P. Det er videre forbudt å bruke kreosotimpregnert trevirke inne i bygninger, i leker og på lekeplasser samt i parker og hager eller steder der det er . Jernbaneverket har innført totalforbud mot å selge eller gi bort utrangert kreosotimpregnert trevirke.


Kreosotimpregnert trevirke skal anten handterast som farleg avfall, eller bli brukt om internt til jernbaneformål, skriv Jernbaneverket i ei . Impregnert trevirke er behandlet med kjemiske stoffer for at trevirket ikke skal råtne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.