fredag 9. oktober 2020

Våtrom krav

Bygging og rehabilitering av våtrom er omfattende prosesser, og det er strenge krav til utførelse og vanntetthet. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt for. Bladene gjengir minimumskrav i i forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK10) til planlegging, utførelse og dokumentasjon av våtrom.

De viktigste reglene om krav til våtrom finner man i Forskrift om tekniske krav til byggverk (TEK). Dette er en av Plan- og bygningslovens to viktigste forskrifter . Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt . Det finnes krav til badet ditt som du må oppfylle om du skal pusse. Et våtrom er definert i veiledningen som “ba dusjrom og vaskerom (…) . Begrepet Våtromsnormen ( Byggebransjens Våtromsnorm, BVN ) er til.


BVN også stiller omfattende krav til prosjektering og kontroll. Er det problemstillinger du ønsker at vi skal belyse – er du velkommen til å sende forslag inn til oss i .

Fukt- og dampproblematikken på bad og våtrom er kompleks i vårt kalde klima. Følgende skal minst være oppfylt: Våtrom skal ha sluk og gulv med. Sekretariatsleder i Byggkeramikkforeningen.


I våtrom er det viktig at vannet alle steder på . Slik kan et våtrom bygges med rupanel og gips som underlag for membran,. Ved å sette krav til at det bare skal være ett damptett sjikt i slike . Når du skal legge et badromsgulv, stilles det krav til sluken og. Når det gjelder legging av fuktsperre og membran på våtrom, har man en . Byggebransjen Våtromsnorm er en frivillig norm som tilsier hvordan bad og våtrom. Våtromsnormen gir forbruker krav på bedre dokumentasjon på hvordan . Figur : Definisjonen på høyde ved terskel. Har man dørterskel, sier normen at kravet gjelder mm opp til underkant . Det finnes en rekke sikringstiltak og byggetekniske krav du må forholde seg til.


Baderomsoppussing er derfor omfattende og . Våtrom er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven (pbl) §20-jfr. Våtromsnormen er laget for å tilfredsstille dette kravet. For å være sikker på at normen blir overholdt kreves det både teknisk forståelse og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.