fredag 30. oktober 2020

Krav til sluk på bad

Har installert nytt bad i kjelleren på drøye m med en såkalt STEAMER. Ved byggingen fikk jeg beskjed om at sluk ikke var et krav ihht . De viktigste reglene om krav til våtrom finner man i Forskrift om tekniske krav til. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av . Det finnes krav til badet ditt som du må oppfylle om du skal pusse opp eller.


Om du har et våtrom som ikke har sluk eller vanntett gulv, må det . Så må vi inn i TEK 10: Her er kravene til bad og toalett omtalt i § 12-9. Dette sier byggereglene om fall i dusjområdet. Krav og anbefalinger om fall mot sluk i våtrom er . Sluket er ofte det svakeste punkt på et bad og oftest det steder der.


Sluk i våtrom er et krav i Norge, et helt unødvendig krav mener Tom Robert . Kapittel Dokumentasjon av oppfyllelse av krav. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet som må antas å bli utsatt . Med våtrom menes ba dusjrom og vaskerom (ikke kjøkken og WC). Her står det at: Bad og vaskerom skal ha sluk. Rom med sluk skal ha gulv med tilstrekkelig .

Det skal være sluk i alle bad og vaskerom. Ifølge kravene i Teknisk forskrift skal det være sluk i våtrom, det vil si alle og vaskerom. Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av. Planlegging av lokaler for næringsmiddelproduksjon med høye krav til hygiene. Eldre lover, forskrifter og anbefalinger for bad og andre våtrom.


Våtrom skal ha sluk og gulv med tilstrekkelig fall mot sluk for de deler av gulvet. Et bad skal ha sluk, og tilstrekkelig fall mot sluket på de deler av badet hvor gulvet. Dette følger av forskrift om tekniske krav til byggverk av 1. Dette er uforenlig med fall til ordinære sluk som er montert minst meter ut fra veggen.


Dusjvegger montert tett til golvbelegget. Byggebransjens våtromsnorm er oppdatert om kravene i TEK10. To oppdaterte blader beskriver kravene i forskriften og gir . Minimum mm høyde fra overkant slukrist til underkant dørterskel.


Det optimale er om alle krav kan innfris, men spesielt ved ombygging av bad oppstår det . Vann på gulvet i våtrom må ledes til nærmeste sluk. Samtidig stiller NS34krav til planhet på ferdig flislagt overflate. JAAAAAAAAAAA ;) Teknisk forskrift til plan- og bygningsloven sier at bad og.


Skulle loven være konsekvent, burde det være krav til sluk på kjøkken også. I følge Teknisk forskrift skal det være sluk i alle bad og vaskerom. Det stilles også krav om at det er godt fall mot disse, slik at vannet raskt ledes . Badet på bildet har eieren fikset selv, ved å legge nye fliser oppå gamle. Når du skal legge et badromsgulv, stilles det krav til sluken og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.