torsdag 10. september 2020

Skruer til gips

De fleste hjem i dag har vegger av gips, men hvordan henger du opp bilder og gjenstander på veggene? Prøver man å bore et hull i betongveggen og så skru i en skrue rett inn i,. I gipsplater må du skru inn en spesialplugg før du kan skru inn en .

Gips skruer for gips til tre,stål og for robust gips. Finnes også på belter for automat skrumaskiner. På de aller letteste bildene kan du bruke en spiker eller skrue.


Da blir belastningen flyttet helt inntil veggen. I platevegger – særlig gips – eller i mur/betongvegger er det ikke alltid like . Kjøpte gips humid plater til våtromsonen, for å legge fliser. Hvilke skruer skal brukes til gips og hvor tett . Gipsplater er helt døde og derfor stabile, de verken krymper eller utvider seg med vekslende luftfuktighet. Innføring i skruer, spiker og festeplugger.


Ja, gips er et billig materiale, men husk at gipsplater er. Da bytter du bare ut skruen med krok med en like stor skrue uten krok, forteller . Hvis det er mulig, bruk et skrutrekkerhode beregnet for gipsplater, eller en drill/skrutrekker med justerbare momentinnstillinger slik at skruene ikke går rett .

Tenker da på hvor man skal sette stendere vannrett og loddrett etc, avstand på skruer etc. Hva med gipsplater i tak, finnes det noen andre . Hadde tenkt å feste to ekstra hylleknekter på ulike punkter og har kjøpt skruer med gipsforankringer. Dessuten er gips et rent naturmateriale som bidrar til et godt innemiljø. Ved montering mot stålprofiler og tre anbefales montering med skruer. Gipsskrue for gipsplater som skal festes i både tre- og stålstendere finner du på Byggmax.


Tommelfingerregelen er at skruen skal være dobbel så lang som . Er du en av mange som har gipsvegger hjemme, og synes det er både tungvint og stygt med store skruer i veggen når du skal henge opp ting? Skal skru opp feste til en lett lysekrone i taket. Går det greit å skru vanlige skruer i gips når krona er ganske lett, eller er det egne skruer som bør . Skruer for montering av standardgipsplater, branngipsplater, harde gipsplater og FireCase-plater mot standard stålprofiler, DUROnomic og THERMOnomic . Materiale: Settherdet kullstål C102 elforsinket med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.