onsdag 2. september 2020

Rømningsvindu

Her kan du lese mer om kravene til et rømningsvindu. Et rømningsvindu må i åpen stilling ha en fri åpning på minst m bredde og minst 6 . Det bør være minst ett vindu for hver 1mbruttoareal. Samtidig må disse tilsammen være minium . Direktoreatet for samfunnssikkerhet og beredskap gir følgende krav: Hovedkravet til rømningsveier fra boliger (boenheter) er at det skal være minst én utgang fra . Rømningsvinduer til kjeller eller bolig Landets beste priser?

Her finner du litt inspirasjon til vinduer som kan godkjennes til rednings åpning. Er på utkikk etter et rømningsvindu som skal monteres i lecamur. Kriterier for meg er at det skal oppfylle minstemål, og være glass som er ekstra . Ofte er det slik at et rømningsvindu er alternativ nr to. Til rømningsvinduet stilles følgende krav.


Det skal ikke være høyere enn meter opp til nedre vinduskarm. I Byggforskseriens anvisning om rømning via rømningsvindu har råd om rømningsstiger og andre risikoreduserende tiltak fått større plass. Hvitmalt 2-veis, åpning i topp, samt inn og til siden.


I noen bygninger er det påkrevd å installere rømningsveier.

VELUX takvinduer med åpningsvinkel 67° er godkjent som nødutganger. Eksempel på leiligheter ( nummerert) i loftsetasjer, med skråtak og rømningsvindu pr. Summen av bredde og høyde skal være minst meter. For hver etasje skal minimum annethvert rom ha rømningsvindu.


Vinduet bør ikke være takvindu. Minst annethvert rom for varig opphold må ha rømningsvindu. Avstand fra golv til underkant av vindusåpningen bør være maksimalt m med . Trenger hjelp til å skjære ut til nytt vindu der et 100xvindu er idag.


Lysgrav foran kjellervinduet kan også bedre . Eg vil lage soverom i kjeller under bakkenivå, og lurer på hvilke krav det er til vindus åpning. Utenfor vinduet blir det gravd ut og støypt. Er det krav til at soverom skal ha vindu som rømningsvei? Det er ikke krav til at ethvert soverom skal ha vindu som rømningsvei. Ideelt som rømningsvindu.


Leveres som toveis innadslående, både side- og bunnhengslet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.