onsdag 9. september 2020

Krav til stillas over 2 meter

Dette er nå skjerpet ved at det er innført krav til dokumentert opplæring for stillasmontering fra meter plattformhøyde. I tillegg deles kravene til . Opplæringskravene i §§ 17- til 17-gjelder montering, demontering, endring og kontroll av stillas. Arbeidsgiver har ansvar for å kartlegge farer og vurdere risikoen sli.


Det er ulike krav til opplæring avhengig av høyden på øverste stillasgulv. Det er kommet nye eller reformulerte krav til opplæring for å bygge stillas.

Alle som skal bruke, bygge, demontere eller kontrollere stillas over meter er. Gjeldende forskrift om utførelse av arbeid stiller krav til dokumentert teoretisk og . Som arbeidsgiver skal du forsikre deg om at stiger og stillas som stilles til. Når der arbeides på tak skal man altid sikre arbeidstager for fall over meter. Det stilles strengere krav mht.


Stillas med øverste plattformhøyde 5-meter : timer teori og timer praksis. Vi henviser for øvrig til Lovdata sine nettsider, kapittel 1 om arbeid i høyden:. Planlegging av arbeid i høyden.


Arbeid som krever bruk av stillas , stiger,.

Kontrollrapport skal være utfylt for rullestillas høyere enn m. Kurset øker deltakernes. Stillasmontører som skal bygge stillas over to meter skal ha opplæring. Kurset gir teoretisk opplæring i samsvar med forskriftens krav.


Varighet: dager (timer teori). Dagens krav og forskrift. Opplæring i regi av arbeidsgiver for bygging av stillas med gulv opptil meter.


Opplæring for å kunne montere . Krav til forkunnskaper: . Gjennomgang av gjeldende forskrifter for stillasbygging og sikkerhet (HMS). Dette kurset dekker kravene om teoretisk opplæring for stillas opp til meter , og tilsvarer kravene i Forskrift om utførelse av arbeid § 17- og 17-om teoretisk . Nå er det krav om dokumentert opplæring av montører av alle stillas. Stilas opplæringen består av to moduler, der modul er teori, mens modul er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.