mandag 24. august 2020

Utvendig isolering av grunnmur

Utvendig isolering av grunnmur sikrer kjelleren mot fukt. Vi anbefaler at isolering av kjelleryttervegg skjer på utvendig side. Dette reduserer kuldebruer, samtidig . Minimalt fuktopptak og høy trykkfasthet er viktige egenskaper når det isoleres i bakken.


Ved tilbakefylling av masser mot grunnmur , utsettes utvendig isolasjon.

Selv med ny drenering og utvendig isolering risikerer man at fundamentene står i. BESKYTT YTTERVEGGEN Den norske tradisjonen med å bygge og innrede kjeller er ikke uproblematisk. Tilleggsisolering og etterisolering. For drenering og utvendig isolering av kjelleryttervegger. Lim for montering av grunnmursplater til grunnmur.


Platene leveres i både EPS og XPS, og i forskjellige trykkfastheter og tykkelser. Skal drenere, og samtidig varmeisolere grunnmuren (betong). Ved å isolere kjellere med ISODREN på utsiden av vegger og gulv vil man unngå fremtidige.

I en del tilfeller er dette ikke ønskelig eller teknisk mulig. Hvor mye det eventuelt . Xtra gir et tett, beskyttende sjikt på utvendig side av grunnmuren. Drenerende isolasjon gir varmeisolering , men ingen fullverdig fuktbeskyttelse. Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med spesialplugger.


Byggforskriftene har klare anbefalinger om dette. Derfor vil vi sterkt anbefale å etterisolere . Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en. En kjeller isolert utvendig med Rockwool Drensplate og innvendig med Rockwool. Drenering og utvendig isolasjon av kjellervegger.


Isolering av grunnmur ved drenering gir høy merverdi. Grunnmur med lav varmemotstan f. Forholdet mellom veggliv, gesims, grunnmur , vinduer m.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.