mandag 3. august 2020

Regler for sameie

Jusstorget hjelper med en oversikt over lover og regler som regulerer sameier og råd og tips om hva du bør passe på når du eier noe sammen . Et praktisk spørsmål i sameier er; hvor langt kan flertallet gå i å binde. Et flertall kan ikke vedta andre regler for flertallsvedtak enn de som er .

Eierseksjonsloven regulerer forholdet mellom sameierne i et eierseksjonssameie. Det er ikke mulig å avtale andre sameieformer for fast eiendom enn det som . Bolig Advokat eierseksjon sameie I sameier kan det ofte bli spørsmål om hvilke regler du skal følge og hvem som har ansvar for hva. Sameie : Når eiendomsretten deles med andre.

En sameier kan også kreve oppløsning av sameiet. Sameie foreligger når noen eier noe sammen. De nærmere reglene om flertallsvedtak finner en i sameieloven §§ – 7. Det finnes særlover som regulerer ulike typer av sameier. En generell lov som regulerer sameie er lov nr.


Det er fire viktige forhold som skiller borettslaget fra sameiet. Vedlikehold Borettslagslovens regler om vedlikeholdsplikt gjelder hvis . Sameiemøtet står ellers også fritt til å fastsette regler for bruken av fellesarealet. Sameierne er i fellesskap ansvarlig for vedlikehold av fellesareal det ikke er .

En sameier som ønsker seg ut av et sameie, er derfor vanligvis bedre tjent med. Regler som er klart urimelige kan du bare ignorere. Joda, en del regler kan settes av styret i sameiet - som oftest er styret der representert . Spesielle regler for hvordan sameie oppstår for ektefeller og ugifte samboere. Sameieloven regulerer forholdet mellom partene i et sameie. Sameieloven § oppstiller reglene om hvilke avgjørelser flertallet kan ta.


Jeg bor i en leilighet hvor tanken på varmepumpe for kjøling av soverom . Vedtektene er sameiets grunnlov, og beskriver hvordan sameiet skal drives. Hva sameie er og hvordan det kan oppstå; Hensyn; Sameielovens. Legalstrategi: Regler som stimulerer til at sameierne kommer godt ut av det med hverandre . PARKERINGSPLASSENE I GARASJEN I SAMEIET NYDALEN KVARTER. Borettslag og sameier kan lage egne regler som sier noe om grilling, blant annet fordi det kan være vanskelig å håndtere det varme kullet på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.