mandag 6. juli 2020

Kjellergulv isolasjon

Hvis det ikke er isolasjon under det eksisterende gulvet må det ikke isoleres mer enn 50. Isolering av kjellergulv med GLAVA EPS (Isopor) . Trykkfast isolasjon skal helst legges i to lag med forskutte skjøter, for å unngå.

Kjellergulv bygges opp først med et 100-2mm lag av finpukk eller singel, og . Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Det beste er å ha all isolasjon på utsiden, men siden det innebærer å grave opp . Jeg har pigget opp kjellergulvet og kjørt ut massen.

Skal nå ha inn pukk, isolasjon og støpe nytt dekke. Jeg har gravet ut en kjeller i et murhus og er rådvill ? Hei Jeg har nylig kjøpt et hus hvor kjeller ikke er innredet. Skulle det ikke være mulig å bygge opp gulvet med nok tykkelse, er det mulig enten å legge flytende gulv på fuktsperre uten isolasjon eller å . I mitt hus fra -har jeg uisolert, grovstøpt kjellergulv og grunnmur uten utvendig isolasjon.


Kjelleren, som hovedsakelig er under bakkenivå var . Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Det skal ideelt sett være bortimot 20cm isolasjon (isopor (eps/xps)).

Fuktsperre må du få med (under/over isolasjon.evig debatt). Her finner du informasjon om Sundolitt byggisolasjon for bruk i byggegrunnen og i gulvkonstruksjoner. Jeg har en kjellerstue hvor det er lagt vegg til vegg teppe rett på betongen.


Nå vil jeg legge noe ordentlig stavs bredparkett, men vil spare . Familien din slipper også kalde føtter og inneklimaet blir forbedret med en ordentlig isolering av gulvet. Hvis du bor i et hus med en uoppvarmet kjeller, er det . Før i tiden støpte man gulv på pukk uten isolasjon eller fuktsperrer. Legger du gulvvarme rett på et slikt gulv forsvinner mye av varmen nedover . I mange boliger i Norge er beboerne plaget av kalde gulv.


Anbefaling fra NBI: n 1mm i yttervegg n 1mm i tak n 2mm i golv mot kjeller. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig utførelse. Fuktig isolasjon reduserer isoleringsevnen dramatisk. Alt om Hvordan bygge kjeller så du aldri mer får fuktproblemer. Enten det er snakk om vegger, gulv eller tak.


Ved å få bedre isolasjon med mindre tykkelse vil man kunne bevare takhøyde der plass er . Etterisolering av etasjeskillet over kald kjeller med linisolasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.