tirsdag 7. juli 2020

Isolasjon lambda

Isolasjon handler om energi, miljø og komfort. Ved å isolere med bedre isolasjonsevne oppnår vi bedre inneklima og lavere energiforbruk i norske bygg og boliger. Varmekonduktiviteten blir gjerne forkortet med den greske bokstaven lambda , λ, og blir ofte bare omtalt som λ ( lambda )-verdien. Metall leder varme veldig godt og har med andre ord høy varmekonduktivitet.


Gasser og væsker derimot har langt lavere varmekonduktivitet, noe som skyldes mindre molekyltetthet. Hvor godt et produkt isolerer måles med en verdi kalt lambda.

Lambdaverdien i et nøtteskall. I teorien kan glassull dras ned til før naturens lover setter en brems på det hele. Glavas standardprodukt Proff har nå en lambda på 3 samtidig som de tilbyr produkter med lambdaverdi ned til for spesielt . Jo mindre verdi, desto bedre isolerer det. Jeg ser på feks Rockwool flexi A-plate at den har i lamdaverdi uansett hvilken tykkelse. Det må da være bedre isoleringsevne i en 250mm enn i en 50mm?


Skjønner ikke dette jeg. Edit: så ikke den over.

Det er vel Knauf du har kjøpt? Har ikke byggmax to typer? Jeg har brukt noe Knauf, og var veldig fornøyd med det. Jo lavere λ-verdi, jo mindre varmetap og dermed mer effektiv termisk isolasjon.


I byggebransjen brukes lambda eller “lambdaverdi”, -verdi, om isolasjonens effektivitetsgrad. U-verdien er en teoretisk verdi . Et ledd i dette arbeidet var lanseringen nylig av Glava Proff som erstatter A hvor lambda -verdien på hovedproduktet innen byggisolasjon er senket. I praksis betyr dette ny bransjestandard med seks prosent bedre isolasjon med samme veggtykkelse. Forhåpentligvis klarer vi om noen år å få klemt . Glava Extrem med lambda -verdi er gode nyheter for isolasjon av slankere konstruksjoner. Jo lavere lambda -verdi desto bedre isolasjonsevne , skriver Glava i en pressemelding.


Alle ISOVER isolerings produkter er CE merket etter europeisk standard. Du vet den der isolasjonen man snakker om i byggebransjen. Den som tilfredsstiller de. Arkitektene jubler for en. Vakuumisolasjon: en problemløser.


Er det trangt, er kuldebroene krevende eller et slankt uttrykk viktig, kan vakuum- isolasjon være et alternativ.

STANDARDKNIV FOR ISOLASJON. Ingen leverer bedre glassull! Våre produkter kan leveres med både lambdaverdi 0og 037. Desto lavere verdien er jo, bedre er produktet.


Våre konkurrenter leverer en lambda på 0som beste verdi. Høyeffektiv isolering er en serie produkter med overlegen isolasjonsevne. Produktene kan være din løsning på en utfordrende konstruksjon.


Vartdal Plast har rettighetene til salg og distribusjon av disse produktene på det norske markedet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.