mandag 1. juni 2020

Isolering av grunnmur utvendig

Minimalt fuktopptak og høy trykkfasthet er viktige egenskaper når det isoleres i bakken. Ved tilbakefylling av masser mot grunnmur, utsettes utvendig isolasjon . Ved å isolere utvendig, vil kjellermuren holde seg varm og tørr og den typiske kjellerlukten unngås.

Jackopor i små biter for bruk til fylling rundt grunnmur. Hvorfor utvendig isolering av kjellervegg? Feil isolering av kjellerveggen kan gi dårlig inneklima, lukt.


Sundolitt Drensplate , effektiv drenering og isolering av kjellermur.

Utvendig isolering av kjellervegg med XPS: Knotteplast eller ikke ? Skal drenere, og samtidig varmeisolere grunnmuren (betong). Du kan velge både utvendig og innvendig etterisolering for mur- og betongvegger. Utvending isolering av mur- og betongvegger: Fordeler . Platene limes til grunnmuren med frostsikkert lim, eller festes med. Den utvendige isoleringen forhindrer kuldebroer og reduserer kondensfare i det innvendige . Xtra gir et tett, beskyttende sjikt på utvendig side av grunnmuren.


Drenerende isolasjon gir varmeisolering, men ingen fullverdig fuktbeskyttelse. Er muren fuktig bør den dreneres og isoleres på utsiden.

Den utvendige isoleringen forhindrer kuldebroer og reduserer kondensfare i det . En kjeller isolert utvendig med Rockwool Drensplate og innvendig med Rockwool. Der fasaden skal ivaretas må det derfor isoleres innvendig og med. Utvendig etterisolering av murhus har høy vanskelighetsgrad og bør kun . Fuktsikring av kjeller og grunnmur oppnås ved å bruke utvendig, dampåpen isolasjon med høy dreneringskapasitet og kapillærbrytende effekt.


Selv med ny drenering og utvendig isolering risikerer man at fundamentene. Isolering av grunnmur ved drenering gir høy merverdi. Dersom det viser seg vanskelig å bruke løsningen med all isolering på utsiden, bør minimum 1/av isoleringen legges utvendig, ifølge Sintef . Det viktigste er knotteplasten for å få luftsjikt mellom ny vegg og grunnmur. Det sies at 1/av isolasjon bør være utvendig, og det finnes grunnmurplater til dette . Vi skal drenere rundt huset og da vil jeg isolere grunnmuren samtidig.


Gå for 2helst 300mm isolasjon under og over bakkenivå. Utvendig isolasjon reduserer kondensfare. Men følgene av ikke å drenere rundt grunnmuren er store. Han påpeker også at sikring av grunnmur med utvendig isolasjon høster bred . Vegger i lett- klinkerblokker bør lufttettes (slemmes) på begge sider.


Les mer om utvendig fuksikring med grunnmursplater her. Fukt i grunnmuren isolerer meget dårlig og man må benytte vesentlig mer energi på grunn av . Riktig isolering av grunnmurer som er under terreng, er 2/isolasjon på utside og 1/på innside. Kondens og fuktskader kan oppstå ved kun innvendig isolering . Grunnmur under bakken bør isoleres utvendig med minimum cm. Byggforskriftene har klare anbefalinger om dette. Derfor vil vi sterkt anbefale å etterisolere . Skal du ha tørr kjeller, nytter det lite å bare legge nye drensrør.


Innvendig isolering av kjeller kan føre til STORE . Hvis det er behov for å skifte utvendig kledning, vinduer eller yttertak,. Uansett alder bør grunnmuren isoleres på utsiden i forbindelse med at . Med utvendig isolering blir den eksisterende veggen varmere og dermed. Vi er i gang med å isolere grunnmuren utvendig med XPS trykkfast isolasjon.


Vi bruker polyuretanlim for å feste platene til veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.