tirsdag 26. mai 2020

Svart muggsopp farlig

Hva gjør jeg hvis jeg oppdager muggsopp i boligen. Fukt, mugg og store mengder soppsporer i innestøvet er en av faktorene som alene kan gjøre et hus sykt. Svarte og gråsvarte belegg av muggsopp er ganske vanlig.

Mange kaller alt dette for svartsopp , og altfor mange tror at svartsopper uskyldige og uten skadelig . Hvis du har muggsopp i boligen er det viktig at den fjernes raskt. Hvis du skal fjerne muggsoppen selv må du være frisk og ikke ha allergier! Den fuktige perioden vi har vært inne i over lang ti kan gi fuktskader på bygninger.

Vann fra takrenner siver inn mot bygningen og grunnmur . Det er ofte litt vann på innsiden av vinduene, så da oppstår det jo fort mugg. Hjelper det å skifte vinduene eller er det bare å gå og tørke av hele . Hvor-farlig-er-muggen-mat-Og-hvorfor-mugner. Mange kvitter seg med mat med den minste antydning til mugg og forråtnelse.


Men for de fleste andre er ikke litt mugg farlig. Muggsopp, mygl eller skimmel er sopper som vokser som mycel og vanligvis. De farlige muggsoppene produserer giftstoffer (myktoksiner) som kan spre seg til . Det er imidlertid stadig uklart hvordan og hvilke deler av muggsoppen som kan knyttes til de ulike helseeffektene.

Nyere gjennomganger av den vitenskapelige . Muggsoppallergi er sjelden, og koblingen mellom hussopp og allergi er ikke helt klarlagt. Svartmugg inneholder store mengder mykotoksiner og er skadelig for . Det kan være flere årsaker bak dannelse av mugg og soppskader. Typisk er at man plutselig oppdager at baksiden av skapet er blitt svart eller grønt. Ikke alle typer sopp og mugg er farlig for helsen, både typen og konsentrasjonen er av . Muggsopp gir IKKE astma og allergi, som mange har påstått, også her i dette forumet. Istedet er det muligens plasten som forårsaker det, eller . På torsdag kunne man lese at fukt er like farlig som passiv røyking.


Overlege Jan Vilhelm Bakke, tilknyttet NTNU og Arbeidstilsynet, med en . Den svarte soppen på brødskiva er nok en Aspergillus, som kan være veldig farlig. Den kan lage aflatoksin, som er noe av det giftigste stoffet . Mugg er en type sopp som kan leve både innendørs og utendørs. Sporer fra muggen Stachybotrys chartarum, eller svartmugg, kan bli . Vi klagde til huseier, som svarte med vask det bort, vi gjør ihvertfall ikke noe med det! Men noe muggsopp kan være giftig for kroppen. Du kan utvikle luftveissymptomer og noen ganger allergier.


Vi vet at kjelleren har mugg og er ganske sikker på at loftet har det også. Og ettersom at det er stor risiko at vi kan ha mugg andre plasser .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.