fredag 15. mai 2020

Radonmåling verdier

Anbefalte grenseverdier for radon. Statens strålevern anbefaler alle å sjekke og måle radon i boligene sine. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden. Hva er radon , hvordan måler du radonnivået og hvilke tiltak bør du ta om.


Den vanligste årsaken til høye verdier av den svært kreftfremkallende gassen radon i norske hjem, er at boligen ikke er tett mot bakken bygget står på. Dannes kontinuerlig i berggrunnen fra uran.

Om hva radon er og hvordan vi måler og forebygger radonproblem i bygg. De fleste av oss oppholder oss . Risikoen med radon øker med radonkonsentrasjonen og tiden man utsettes for forhøyede verdier. Flere av tiltakene er enkle å gjennomføre, . Radonmåling - rare verdier ? Rundt 3får lungekreft fra radon i boliger hvert år.


Norge, og et område sentralt i Oslo har ekstremt høye verdier. Rapporten viser at enkelte områder har verdier som tilsier at det bør foretas .

Det enkleste og rimeligste er å måle radon med såkalt . Becquerel er radioaktiviteten til stoffet, her radon per sekund. Bare en radonmåling kan påvise radonnivåene i en bygning. Målte skyhøye radon - verdier.


Helseskadelig radongass opptil 37. Jønsberg videregående i høst. Også i privatboliger bør det gjøres tiltak for å få verdiene så lave som praktisk mulig.


I flere tidligere undersøkelser av radon i bygninger i kommunen er det påvist lave verdier , slik at vi ikke anser radon som noen stor trussel i vår . Det kan også gi noe forhøyede verdier mht. Kartleggingen av radon er gjort i forbindelse med Arbeidstilsynets pålegg. Det er funnet verdier over tiltaksgrensen i rom ved fem skoler. Røyken har en geologi som gjør at det lokalt kan oppstå forhøyede verdier av radon i bygg. Det bør tas hensyn til dette ved oppføring av nye bygg.


Det blir normalt høyest verdier i kjellere og lavere verdier høyere opp i . Bygning skal prosjekteres og utføres med. Selv om radonmåling viser verdier under tiltaksgrensen kan det likevel være aktuelt å . Airthings Wave, the worlds smartest radon detector.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.