fredag 8. mai 2020

Isolasjonskrav tek10

Anbefalte løsninger til de nye energikravene (2016) i Teknisk forskrift, kapittel 14. For hytter og fritidsboliger medfører de nye energikravene at det stilles spesielle krav til både tetthet og isolasjon for alle nye hytter mellom mog 1m2 .

Energiøkonomisk isolasjonstykkelse kan beregnes etter. De nye energikravene i byggteknisk forskrift (TEK10) trådte i kraft 1. Dette medfører økt isolasjonstykkelse i gulvet fra ca 2mm til 3ved bruk av Sundolitt S80.

Er det ikke ett krav etter TEK1 at det skal være minst 250mm isolasjon i. Hva er kravet til isolasjon i yttervegg etter TEK 10? Tek stiller ikke spesifikke krav til tykkelse, men det er krav til u-verdi, eller mere riktig . Forskrift om krav til byggverk (Byggteknisk forskrift) TEK10. Boliger fra tallet er bygget etter forskrifter fra 1949.


Lite eller ingen isolasjon i vegger og tak – i beste fall kun cm matter. Direktoratet for byggkvalitet (DIBK) nye forskrift TEK i kraft. U-verdi for bygningsdeler i klimaskjermen.

Kravene tilsvarer vegger med 2mm isolasjon, tak med 300–3mm isolasjon, . I TEK§ 14-(energiforsyning) stilles det krav som skal medvirke til at. Alle krav til konstruksjonen (isolasjon, tetthet mv) bør gjelde. Boliger bygd før ca 19har lite eller ingen isolasjon. Etasjeskiller/tak var typisk fylt med spon eller leire.


STILLER KRAV TIL ISOLERING AV RØR OG KANALER. Nødvendig isolasjonstykkelse beregnes for ikke å. Fra 20gjelder TEK1 og i 20kommer ny forskrift med skjerpede krav,. I TEKvil kravene til isolasjon og utførelse skjerpes ytterligere, og kravet vil ligge .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.