onsdag 19. februar 2020

Maling av vindu

Tips og råd om hvordan du maler vindu innvendig. Denne bruksanvisningen gjelder for nye trevinduer som ikke er malt før. Det er mest gunstig å male treverk i vinterhalvåret for å minimere striper.

Her kan du se en instruksjonsfilm fra Jotun om hvordan du maler vindu ute. Ottos tips: Her får du en nøye gjennomgang av hvordan du maler vinduer fra start til slutt. Klippet er hentet fra DVD'en Ottos innemaling. Nymalte vinduer betyr mye for hvordan huset ditt fremstår. Her har vi samlet enkle trinn-for-trinn-tips til hvordan du maler vinduer og får et fint . Da får du den beste beskyttelsen og en maling som ikke klistrer.


Høvlet treverk og skarpe kanter er noe av det vanskeligste å male med et langvarig værbestandig resultat. Her finner du en enkel oversikt over hva du bør tenke på når du maler tak, listverk, vegger, panel, dør og vindu. Her lærer malermester Jens Petter Lunde deg hvordan du maler huset utvendig. Vi har delt det opp i fire videoer, og denne viser hvordan du . Vinduene holder seg mye lenger, hvis du maler dem, mens de fortsatt er pene.


Her får du vite hvordan du går frem for å få et perfekt resultat. Uten maling trekker det fukt inn i treverket, så gjør noe med saken før vinduet blir ødelagt.

Hvorfor må, eller må det det, benyttes egen maling for vindu (ute) og ikke benytte samme dekkbeis som til utvendig panel? Da jeg lærte av en maler å droppe maskeringen og la rundpenselen jobbe, ble det fart i sakene:-) svært lite maling på vinduet. Da var tiden kommet til å prøve seg på det første av 30-vinduer i huset som er i ubehandlet tre innvendig.


Utvendig treverk utsettes for en rekke påkjenninger. Vinduer og dører blir lettere skadet enn andre deler av huset, og trenger grundig . MAXBO har et bredt utvalg av vinduer med kvaliteten du forventer. Vi har en del malingssprut på vinduene på huset og nå vil jeg ha dette vekk :sinna:. Er det noen som har noen forlag for å få dette vekk uten å . Spesialmaling for høvlet treverk spesielt tilpasset for vinduer, dører og detaljer.


Meget effektiv mot svertestopp og forsterket med UV block. Dekkende utendørs trebeskyttelse med meget god fargestabilitet og lange vedlikeholdsintervaller. Spesielt egnet til høvlet treverk som for eksempel vinduer, . Men et slikt vindu kan lett bli som nytt etter noen timers innsats. Det mange ser som råtne vinduer betyr oftest flassende maling.


Utvendig trebeskyttelse spesielt godt egnet for høvlede flater som vinduer, dører og andre utvendige detaljer. Sikkerhetsdatablad i henhold til Forordning (EF) nr. REACH) med endringer, Forordning (EF) nr. Vi viser deg hvordan du maler vinduene dine, enkelt og raskt!


Vi har malingen som gjør at du kan få jobben gjort på noen timer - og du kan lukke vinduet med . Mal både vindu, fals, kant og lister, men ikke tetningslista. Har du gamle vinduer med kitt skal du male over kitten og 1-mm inn på glasset. Maling flasser og kanskje er det råte i noe av treverket.


Ikke noe av dette er umulig å sette i stand! Når haustveret setter inn er det godt å ha noko å gjere på. Vi har malt vindauga med haustmotiv, og barna likar godt å male rett på vindauga, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.