tirsdag 28. januar 2020

Måling av radon

Statens strålevern anbefaler alle å sjekke og måle radon i boligene sine. Unntaket er de som bor i høyere etasjer i blokkleiligheter. Radongass er ikke synlig og du kan heller ikke lukte den. Bruk av sporfilm kan avsløre om du bor i en radonfelle.


Radon er i verste fall dødelig, likevel måler altfor få nordmenn radon hjemme. Du bør måle i vintermånedene.

Måle radon er noe alle bør gjøre. Her finner du informasjon om hvordan måle radon , hvorfor det er helseskadelig og hvordan du selv enkelt kan måle radon på. Ingen informasjon er tilgjengelig for denne siden.


Lukket CR-sporfilm til måling av radonkonsentrasjon i inneluft over periode fra dager opp til år. Måling skal foretas over minimum to måneder i . Radon er en medvirkende årsak til at cirka 3nordmenn dør . Hvordan måle radon i inneluft? Velg viktigste oppholdsrom for måling, typisk soverom, stue, kjellerstue, .

Radon kan måles både med sporfilm og elektroniske måleapparater, fremgangsmåten er den samme. Alle boligeiere bør måle radon. Det sier Strålevernforskriften. Og nå begynner det å haste siden målingene etter reglene skal foretas i den årstiden det er kaldt. Mål Radon -nivået i huset ditt nå.


Det tar to måneder, og så fort det blir mildere, ryker . Måling av radon i inneluft er enkelt og ikke dyrt. Radonova er Nordens ledende laboratorium for måling av radon. Bestille dine sporfilmer til måling av radon i huset ditt eller på arbeidsplassen din. Askim kommune anbefaler alle å foreta måling av radon , men ikke la deg lure til å betale tusenvis av kroner for en radonmåling i huset. Her kan du få noen tips om hvordan måle radon hjemme i huset ditt.


For høyt nivå av radon i inneluften gir økt risiko for lungekreft. Vi anbefaler derfor at du måler radonnivået i boligen din. Forekomster av radon er ikke uvanlig her på Hedmarken. For å få et riktig måleresultat, skal målinger foretas i den kalde.


Det er lett å bestille radonmåling selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.