onsdag 8. januar 2020

Gjerde på mur

Vi trenger en støttemur mot en liten privatvei. Ca 50cm høy og 10m lang, imed litt sving på. Vi ønsker egentlig en stablet natursteinsmur, men hvordan går det når vi må ha et gjerde på toppen?


Kan man støpe fast et gjerde på toppen av en stablemur? Evt: støpe muren og ha steinpanel på.

Jeg skal sette opp et tregjerde på 25m, mesteparten skal stå oppå en støttemur som skal bygges i naturstein. Muren blir vel en 40cm bre og da synes jeg det blir finest om gjerdet står midt på muren. Men hvordan skal jeg fundamentere gjerdestolpene?


Aller helst vil jeg unngå å bruke stolpefester som . Feste for betong, mur og trefundament. Bunnkrans er inkludert. Kontakt oss for tilbud .

TEK §8-skal nivåforskjeller sikres slik at fallullykker forebygges. Hvilken type sikringstiltak som velges vil være avhengig av høydeforskjell og underlag. Nivåforskjell på mer enn meter må sikres med rekkverk, gjerde , tett vegetasjon eller lignende slik at fallskader forebygges.


Hei, Jeg skal lage et gjerde som skal plasseres på eksisterende mur. Deler av denne muren er støpt, og deler er ASAK ministøttemur. Det er støpt mur på be.


Naboen prøver å overkjøre meg med er gjerde. Juss: Vi er to naboer som har hver sin tomt som grenser mot hverandre. Denne muren går da i samme nivå som . Reguleringsbestemmelser i kommunen og hensyn til naboen er nok det første du bør sette deg inn i. Gjerdet er det første som møter gjestene dine, enten det er klassisk hvitmalt eller et moderne PVC-gjerde.


Når man skal bygge, sette opp opp nytt eller renovere et gammelt gjerde, er det en del ting man bør ta stilling til. Du får det til selv, og du får muren akkurat slik du vil. Og i tillegg til støttemurer og andre murer kan du bygge grill, portstolper, pilarer, blomsterkasser, søppelskur og mere til.


Vi tilbyr galvaniserte gabion kasser i galvanisert millimeter ståltrå som kan brukes til å lage dekorative støttemurer og vedlikeholdsfritt gjerde.

Selges i sett med stk i hver pakke. Vi sender over hele landet. Tenkte å ha gjerde på toppen av denne. Noen som vet hvordan man kan lage til feste for . En fleksibel mur som enkelt følger formene i hagen.


Muren kan settes opp som rett, buet eller i sirkel. Forskalingsblokk erstatter tradisjonell forskaling ved støping av grunnmur, ringmur, . Støttemur, levegg, gjerde og støyskjerm. Muren var en reaksjon på de mange migranter som tok seg inn i EU via Tyrkia.


Står gjerdet inntil vei som brøytes om vinteren? Dersom gjerdet står ut mot en offentlig vei der brøytebilen ofte kjører forbi i snørike perioder, kan snøen som skyves unna skape et hardt press på gjerdet ditt. Velg derfor solide sprosser som tåler press. Hvis det er praktisk mulig kan gjerdet også plasseres på en lav mur som . Enkelte støttemurer er fritatt fra søknadsplikt jf. SAK§4-bokstav c pkt.


Sette opp levegg, gjerde eller støttemur. I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn det som kommer frem i de nye forskriftene. Nye regler gjør at naboen kan bygge større uten hverken å søke kommunen eller spørre deg. Ny garasje en meter fra tomtegrensen, et meter høyt gjerde på tomtegrensen eller et kvadratmeter uthus med meter mønehøyde og meter gesimshøyde bare meter fra .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.