tirsdag 21. januar 2020

Etterisolere vegg

Jo eldre huset ditt er, desto mer vil du hente på å etterisolere ytterveggene. Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere , og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Etterisolering kan gjøres både utenfra og innenfra, men de . Hva gjør du når huset har liggende panel og huseier bare ønsker å etterisolere én yttervegg ? Dette vil føre til lavere energiforbruk og bedre inneklima.

Innvendig etterisolering kan være en risikosport med tanke på fukt, og innblåsning må aldri gå på bekostning av nødvendig lufting i veggen. Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere. Hvis du derimot har valgt etterisolering av veggene gir vi deg noen tips . Den enkleste og billigste måten å etterisolere en slik konstruksjon er å blåse inn. Byggmester Petter Dahl i firmaet Byggmestring . Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: Av med kledningen, opp med ekstra lekter og mer isolasjon, og på med ny kledning.


VIDEO: En kald yttervegg kan lett isoleres med en ekstravegg.

Til å vise teknikken bygger vi et lite stykke vegg. Ikke alle energitiltak kvalifiserer til støtte fra Enova. Likevel er de smarte å gjennomføre, hvis målet ditt er å redusere energiutgiftene. Hvis du skal etterisolere mye kan du legge den 5cm inn i veggen (innenfra), men da bør det være minst 20cm isolasjon utenfor dampsperren.


Med et fasadesystem er det lekende lett å etterisolere ytterveggen. Bitende vintervind river i veggene på turistforeningens populære hytte, . For etterisolering av gamle trehus er det viktig å ha kjennskap. Jeg vurderer å etterisolere yttervegger i et soverom i 2. Metoder og materialer 723. Eldre vegger av reisverk.


Innvendig trekkes stenderverket mm fra veggen og isoleres med ROCKWOOL. Les mer: Se hva fant i veggen under totalrenoverong. I denne artikkelen tar vi for oss en innvendig etterisolering av veggene.


Dette er noe som burde være overkommelig for de fleste - både når det . Dyttes inn i sprekker mellom vindu og vegg.

Dersom du absolutt må isolere veggen , legg for eksempel på en . Ved utvendig isolering holder veggen seg både varm og tørr. Gammel kledning er fjernet. Den gamle isolasjonen er fin og tørr og blir ikke skiftet ut. Det er mulig å etterisolere alle bygningsdeler mot det fri - vegger , gulv og tak. Spesielt viktig er det å stoppe luftlekkasjer langs . Blåsing - den lønnsomme isoleringsmetoden.


Isolering ved blåsing brukes både på loft i nye hus og til etterisolering av vegger , etasjeskillere og loft i eldre hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.