mandag 30. desember 2019

Normal fuktighet i rom

I Norge er for høy luftfuktighet inne et meget større problem enn for tørr luft. Tørr luft er en følelse som vanligvis skyldes luftforurensninger og særlig svevestøv . Rommet er husets kaldeste med grader, så det blir vel litt høyere.

Fukt og muggsoppskader er et stort inneklimaproblem som kan. Når det blir mye fukt og kondens i et hus endrer hele huset karakter. Inneklima luftfuktighet - Slik sikrer du et tilfredsstillende inneklima. Hvis det er mer enn 40- relativ fuktighet i et rom om vinteren er fuktprosenten for høy, .

Luftfuktighet, vanndampinnholdet i luften, angis som gram vann per kubikkmeter (g/m3) eller vanligst som relativ fuktighet (RF ). Den erstatter manglende luftfuktighet og letter symptomer på tørr luft som. Absolutt luftfuktighet er et mål på hvor mye vanndamp det er i luften, og den kan. Ved å bruke en hygrostat, får man en jevn luftfuktighet i rommet, og man . For høy fuktighet er sannsynligvis det største problemet vi har i. Rom som står uten oppvarming får fort høy RH ettersom tamperaturen er lav. Tradisjonelt har høy luftfuktighet vært et større problem enn for tørr luft,.


For å måle luftfuktigheten i rommet kan man gå til anskaffelse av et . Dessuten fører fukt gjerne til økt vekst av mid mugg og bakterier.

Luftfuktighet (RF ) inne i forhold til den i uteluft. Når relativ fuktighet når 1prosent er luften mettet. Rom med lav romtemperatur og ”normal” luftfuktighet.


Både kjellere, bad og vaskerom har en tendens til å bli for fuktige og høy. Den fuktige luften slår seg ned på kalde flater i boligen, disse finner vi oftest på yttervegger i kalde rom. De fleste luftfuktere kommer med klimakontroll, som måler temperatur og luftfuktighet.


Ved at fuktigheten i rommet er regulert, blir det et mer komfortabelt . Fukt: Det er vist en sammenheng mellom det å bo i hus der det er høy fuktighet,. Bakterier og sopp: En normal forekomst av mikroorganismer medfører. Edvardsen fra Sintef supplerer med at høy temperatur og fuktighet. Det virker ganske håpløst å ha en luftavfukter i hvert eneste rom, og det koster jo. Hos oss er det gjennomgående svært fuktig i samtlige rom.


På torsdag kunne man lese at fukt er like farlig som passiv røyking. Står det et klesskap på rommet vegg i vegg er det bak klesskapet du skal . Når det står i stua viser det mellom og prosent fuktighet, og i kjelleren. Det er viktig at det kommer et jevnt tilsig av luft fra oppholdsrom til fuktige rom som kjøkken og bad – også når dørene er igjen. Med avfukter kan du nå få utnyttet alle rom i din kjeller. Lukt, fukt og mugg blir tatt hånd om på en enkel og effektiv måte.


I det medisinske miljø, er normal fuktighet i leiligheten ansett for å være det nivå på til. Meget lavt fuktighetsinnhold i luften i rommet kan føre til puste . Skal en måle fuktighet i materialer, er måling i treverk det letteste. Med utgangspunkt i et lukket rom med grader og RF, vil det oppstå . Høy luftfuktighet over lengre tid kan gi muggdannelser – særlig. Ved lukket vindu og åpen spalteventil vil normal aktivitet i boligen sørge for en. Poenget er å skifte ut all luft i rommet uten å tape varmeenergi fra veggene.


Måling av luftfuktighet sier noe om fukttilstanden til. La rugeegga hvile i -timer i et rom med temperatur på ca 18- grader. Er det normal luftfuktighet i rommet (ca - ), trengs det ofte ikke vann i . Normalfloraen vil kunne variere betraktelig over tid. Hvis det er fuktighet i et rom i kjelleren og døra er lukket igjen, vil dette da gi dårlig klima i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.