tirsdag 31. desember 2019

Male huset grått

Nå males husene grå – over hele landet, i bygd og by. Store hus og små hus , i alle stilarter og omgivelser. Mange har malt huset grått de siste årene.


Og med frodige, grønne omgivelser og blå himmel, gjerne omgitt av røde og gule hus , kan grå hus være riktig så elegant. Men husk at fargen på det grå huset vil med en gang fortone seg annerledes mot nakne trær, skitten snø og en grå himmel – og omgitt av tre .

Hvilken farge vi velger å male huset i, er i endring. Vi beveger oss bort nå bort fra hvitt. I følge malingsprodusentene velger vi nå dypere og mørkere farger når vi skal male huset. De varme, rene gråtonene faller i smak hos de fleste, nesten uansett stil på huset. Farger som Varm Grå , Lys Antikkgrå og . Se derfor alltid fargene i utelys.


Velg en farge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger til yttervegg fra JOTUN – varme, beige og kalde gråtoner.

Her er den ultimate guiden til hvordan velge riktig utendørsfarge! Når man skal velge farge til husets fasade er det en del ting man bør tenke på. En utendørsfarge er jo. Fasadefarger vil selvsagt . Man legger ikke merke til det før det er for sent , sier Kine Angelo, universitetslektor og ansatt ved Institutt for byggekunst, form og farge ved NTNU.


Trenden med å male hus grå har . Grunnen til den grå anbefalingen er ifølge Engen at det for tiden ikke er in å være sprø og kreativ i fargevalgene. En skal være litt forsiktig. Dessuten er det vanskelig å trå feil med grå , mener han, som selv er i gang med å male sitt eget hus akkurat nå.


Sjefen hans, Gunnar Faanes, har jobbet som . Ifølge fargedesignerne hos Jotun og Nordsjö går vi for dypere og mørkere nyanser, spesielt på moderne arkitektur. Hei:) vi skal male huset grått. Han var ikke veldig keen på å male det om igjen. Her har det røde huset skiftet farge i Photoshop. Men det er stadig rødt, presiserer Finn-annonsen.


Megleren sier en interessent som møtte opp på visning, likevel trodde huset skulle være grått.

Fargeekspert Lisbeth Larsen hos malingsprodusenten Jotun forteller at det selges mye maling i hvitt, grått og rødt, i tillegg til beis i brunt og grått , i Norge. Nordmenn kan nok tørre litt mer. Det betyr ikke at du trenger å være klin gæren, og male huset knallgult eller blårosa.


Men rett overfor veien der jeg bor . Grått har lenge vært en populær farge på norske hus, men de to siste årene er stadig flere hus blitt malt i gråfarger. Foto: Hellvik Hus) Last ned bilde. NW): Stadig flere velger grått når de skal male huset utvendig. Folk velger grått både på huset og på . Gråfarger er spesielt populære på nye, moderne hus. Normalt går det i grått , beige og svart.


Tenk å male hjemmet sitt som en gråværsdag? Det kan vel knapt finnes noe mer deprimerende enn det ? Privatpersoner maler hjemmene sine fargeløse, fordi de i årevis har blitt pepret med at dette er praktisk, tidløst og elegant. Tenk så trist om alle husene over var grå eller hvite?


De milde fargene blir perfekt bakteppe kirsebærtreets entusiasme. Veggmalingen er husets kjole, staffasje er husets assesoar. Gi huset et komplett antrekk! Krukker og hagemøbler og gjerder mm kan også få en strøk med malekosten.


Det er også store geografiske forskjeller. Om vinteren vil en farge fortone seg helt forskjellig om huset er omgitt av skitten og grå , eller hvit snø. Styr unna trendfargene.


For tiden er grå hus er trendy. Men er grått det som kler huset og omgivelsene best? Kanskje rødt, gult, blått eller grønt er et bedre alternativ . Vi har lyst til å male huset grått , men synes det er vanskelig å finne riktige gråfarge, samt hvilken farge man skal ha på vinduer og gjerde rundt.


Har bestemt meg for å male huset grått og sliter med å finne en fin grå farge. Vinduene er standard hvite. Har prøvd med en farge som kalles Finsegrå, men opplevde at huset ble mer lilla enn grått.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.