mandag 30. desember 2019

Energimerking bygg

Alle bustader og yrkesbygg . Energimerk din bolig Energimerk ditt yrkesbygg. Merket er regnet ut for standardiserte betingelser og vil ikke ta hensyn til hvilket bruksmønster du har. Energikarakteren har en skala som er kjent fra bl.


Omvendt kan et lavenergibygg få en god energikarakter, mens oppvarmingskarakteren vil bli dårlig dersom bygget kun har elektrisk oppvarming. Denne forskriften ble vedtatt 18.

Forskriften er hjemlet i energiloven, og setter bestemmelser for hvilke type bygg . Hvilke bygg omfattes av. Du har kanskje hørt om A-klassifiserte bygninger , men vet du hva det betyr? Vi har lenge satt karakterer på hvitevarer med tanke på strømforbruk, og på den måten kunnet sammenlignet ulike produkter for å velge det produktet som gir oss den laveste strømregningen. Tekniske anlegg over en viss størrelse i bygninger skal gjennom- gå energivurdering. Dette er hoved- punktene i . Her finnes også informasjon om hvordan du går fram for å energimerke din bolig eller . Forskriften regulerer energimerking av boliger og bygninger og energivurdering av tekniske anlegg i boliger og bygninger, hvis ikke annet er fastsatt.


Enova SF forvalter energimerkesystemet innenfor rammene av forskriftens bestemmelser.

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) er tilsynsmyndighet. Pliktig energimerking Eier skal sørge for at bolig eller bygning har gyldig energiattest i følgende tilfeller: ved salg av bygning eller bolig ved utleie av boliger eller . Som ett ledd i Eu direktivet om ett totale forbruk på til energi til bygninger. Formålet med ordningen er å sette fokus på bygningers energibruk og å bidra til redusert energiforbruk. Energiattesten består av et energimerke som viser bygningens energistandard.


Målet er å øke bevisstheten om energibruk og løsninger som kan gjøre boligen eller bygningen mer energieffektiv. Målet med ordningen er å øke bevisstheten om energibruk og tiltak som kan gjøre bygningen med energieffektiv. Bygninger står for omkring av Norges totale . Obligatorisk energimerking av boliger og bygninger.


Share this Post: Energy labeling of buildings and dwellings in Norway. or register to post comments . SEEN er et nystartet selskap som tilbyr profesjonell hjelp til energimerking av næringsbygg og private boliger. Selskapet er etablert av Stange Energi og har ambisjoner om å være en ledende leverandør av energimerking i Norge. SEEN og energimerking av bygg kan sammenlignes med NAF og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.