fredag 1. november 2019

Lyddempende isolasjon

Den lette stenderverksveggen har platekledning på hver side og hulrommet er fylt med isolasjon. Det er platekledningen (egenskaper og antall), konstruksjonsoppbygging (gjennomgående-, forskjøvet eller dobbelt stenderverk ), lufttetting og om hulrommet er avdempet med isolasjon som er avgjørende for lydreduksjonen. Vegg ble montert med en 1mm fibergipsplate på hver side og isolasjon imellom.


Deretter legger man gipsplater som også har en bra lyddempende effekt. Legger du dobbelt lag på begge sider av veggen får du et nærmest lydløst rom. Skulle man av forskjellige årsaker .

Sjeneres du av støy fra naboen, oppgangen eller utenfra? Det er flere måter å lydisolere boligen din uten å ty til. Kjelleren skal bli utleiedel og jeg ønsker å dempe lyd mellom etasjene mest mulig. Mellom etasjene er det lecaplank.


Gulvet oppe har ikke lagt trinnlydplater eller lignende, så idag høres gange oppe godt ne men min bekymring er lyd andre veien. Taket i underetasjen er lektet ned med 8cm lekter festet . Isolasjon monteres mellom lektene. Bruk mm eller mm isolasjonsplate eller rull.


Til lektene festes så plater.

Det skal brukes to platelag av gips eller spon. Platene må ikke limes sammen, og plateskjøtene må forskyves i . Isocell Celluloseisolasjon skaper et bedre inneklima og beskytter konstruksjonen mot brann. Kan brukes i yttervegger, takkonstruksjoner, i etasjeskillere, i skillevegger og de aller fleste plasser man trenger isolasjon.


Siden isolasjonen i tillegg blåses inn i konstruksjonene, blir det ingen uønskede luftlommer og . Trefiberens høye andel kilo pr. EU Byggeforskrifter til bruk innen EU og EØS-området,be om referanseliste Alle Low-E produkter har fremragende lyddempende egenskaper, opptil db, . Mister du tålmodigheten når barna leker høylydt i andre etasje? Sannsynligvis verdens beste isolasjon til båt, tykkelse og pris tatt i betraktning HAR DU: En plast- eller stålbåt du restaurerer, kanskje planlegger å bo i? Eller driver naboen ovenpå deg til vanvidd når hun trasker rundt i høyhælte sko? Bøylene kan fjære og virker derfor lyddempende. Har hund og leier ut i et.


Under gulvet som ligger der i dag (som er heltregulv fra 80) så er det ca 10cm med luftrom før det kommer ca 20cm med isolasjon som da ligger på plater. Hvordan skal jeg gjøre dette? For optimal demping fester du lyddempende klips på reisverket, og skrur gipsplatene på metallskinner som er klipset fast i disse. Flerlags vinduer er en stor fordel, og en lyddempende dør er også nødvendig.


Ekstra isolasjon i tak og vegger vil også bedre oppvarming av huset og spare deg for utgifter til fyring. Spar på utgiftene, gjøre det selv Du kan være din egen snekker ved å kjøpe alt som trengs hos Byggmax. Vanlig utlekting, altså med fysisk forbindelse til eksisterende vegg, gir også lyddempende effekt, dog maksimalt 5-dB ved mm lekting.

Men skal få kjøpt inn isolasjon ! Rart han på maxbo ikke sa ja til isolering - betyr jo mer salg for de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.