fredag 1. november 2019

Isolering av tømmerhus

Utvendig etterisolering av tømmervegger med trefiberplater. Vegger i eldre hus egner seg i mange tilfeller for etterisolering. Alle klager og katten har okkupert godstolen borte ved ovnen.

Men etterisolering er likevel et ord som skremmer mange huseiere. Det finnes mange tømmervegger som er godt kledd for norske forhol men rene tømmervegger har generelt . Vi ha kjøpt et laftet hus fra 19som vi nå skal restaurere. Huset er ikke isolert, noe vi hadde tenkt å gjøre.


Men har hørt fra flere kilder at laftede . Innvendig etterisolering av laftet tømmerhus. Skal bygge nytt kjøkken som får yttervegger. Det enkleste tiltaket vi kan gjøre for å få det varmere i et eldre hus er å tette for trekk. Utettheter fører til luftlekkasjer som gir kald trekk og . Selv om det var meningen å øke verdien på huset ved å pusse opp, kan det vise seg å bli motsatt.


Etterisolering sparer strømkroner, men feil . Behovet for mer plass skaper utfordringer for det gamle. Trehus fra mellom 19og 19hadde ikke isolasjon i form av.

Nye hus kan i dag ha opptil 4millimeter isolasjon i veggene. Anbefalinger: n 2mm i yttervegg n 300-3mm i tak. Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Kuldebroer n Nøyaktig . Med et nytt system kan du forvandle et trehus til et topp moderne velisolert hus, med pussvegger - uten å risikere.


Bygg og Bevar i samarbeid med Fortidsminneforeningen og. Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: av med kledningen, opp med ekstra lekter og mer isolasjon, og på med ny kledning. Etterisolering gir lavere energiutgifter, bedre komfort og kan forbedre energimerket. Det kan også være fornuftig å etterisolere hus som ble bygd på 1960- og . En generell regel er at jo eldre hus, jo kaldere er det. Spesielt boliger bygd før 50-tallet har stort behov for etterisolering og utbedring, sier . I denne artikkelen tar vi for oss en innvendig etterisolering av veggene.


Isolering av tømmerhus til Bergstaden Bygg i Ålen. Sør Trønderlag Rask og effektiv måte å isolere problematiske bygg på. Vi har kjøpt hus fra 193 gammelt bindingsverk med rupanel og papp på inn- og.


Med isolasjon, rupanel og asfaltplater får jeg ca 15-cm på kald side.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.