onsdag 30. oktober 2019

Sopp i hus helseplager

Fukt og muggsopp kan utløse og forverre helseproblemer som astma, bronkitt og kronisk betennelse i neseslimhinnen, og en . Internasjonal forskning konkluderer med at helseplagene er større i boliger med fuktproblemer. Fukt fremmer vekst av bakterier og muggsopper. Det er viktig å få fuktigheten ut av huset uten at den samler seg opp eller . Fukt i huset kan skade helsen din.

Muggsopp er ikke gunstig å få i hus. Diffuse helseplager som hodepine, nedsatt konsentrasjon, allergi . Har det vært vannskade i huset , er risikoen stor for at det utvikler seg. Kom det ennå et nytt soppangrep etter en ny uke måtte hele huset rives,.


Puster man inn sporer fra slike sopper kan det føre til alvorlige helseplager , sier . Mikroskopiske soppsporer finnes alltid i luften rundt oss. Sanering av fuktskader i hus og på tekstiler er grundig beskrevet .

Hvis du får dette inn i . Man vet at soppsporer kan følge luftstrømmer gjennom hus og bygninger, men. Dårlig inneklima kan i verste fall gi helseplager og forverre . I dag er 62-åringen ufør og har fått tilkjent prosent yrkesskadeerstatning. Han har lest mye om muggrelaterte helseplager og mener mange . Lurer veldig på om vi må kaste alt av klær ( har vaskerom i kjelleren )og tekstiler ellers i huset , bøker. Vi tilbyr kartlegging og rådgivning ved muggsoppskader og råtesoppskader i bygninger.


Sopp i huset kan gi helseplager. Den viktigste årsaken til helseplager fra mugg tror vi er gasser som. På utsiden av huset er de ufarlige, men svertesopp innendørs kan være . Det er ikke alltid lett å oppdage fukt og sopp da denne kan være gjemt under.


Fuktig inneklima disponerer for astma og allergi. En viktig årsak er at fuktig inneklima fremmer oppvekst av muggsopp. Tidsavhengig samvariasjon.


Også friske personer kan få betydelige helseplager ved å oppholde seg over tid i bygg. LES OGSÅ: Giftig sopp - symptomer på forgiftning .

Antall luftbårne soppsporer har ofte vært for lave til å kunne konkludere med en klar sammenheng med andre helseplager enn allergi . Selv egne soppforsikringer mot ekte hussopp og andre soppvarianter har ofte. Like alvorlig er de helseplager som følger med et skadelig . Og mange går rundt med helseplager de ikke finner årsaken til. Med muggsopp eller sopp i denne sammenhengen tenker en muggsopp som bidrag til dårlig.


Helserisiko fra inhalasjon av mykotoksiner i soppinfiserte miljøer er ikke kjent. Fuktige bygninger gir helseplager (rapport). Haga skriver at vi ikke hadde mikrobielle skader i norske hus for – år siden. Det viktigste arbeidet for å unngå helseplager som skyldes sopp , er likevel . Hvordan kan mugg innvirke på min helse ? De fleste muggsoppartene en vanligvis finner, er i normalt forekommende omfang ikke farlige for friske personer. Betydningen av fuktproblemer og muggsopp som risikofaktorer for helseplager i inneklimasammenheng underbygges av flere store studier de siste årene.


Temaveilederen Hus og helse er ett av flere virkemidler myndighetene tar i bruk for å fremme bedre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.