onsdag 2. oktober 2019

Skattefri kjøregodtgjørelse

For at kjøregodtgjørelsen skal være skattefritt er kravet at dette er kjøring i yrkessammenheng, kjøring til og fra jobb er ikke yrkeskjøring. MÅ SKATTE: Arbeidstakere som får dekket kjøregodtgjørelse etter statens satser vil fra nyttår skattlegges for en fordel på øre pr. Utbetalinger som overstiger Skatteetatens satser, vil være skattepliktig for mottakeren.


Bruker du din egen bil i tjeneste for arbeidsgiver, er det helt vanlig å få betalt bilgodtgjørelse. Statens satser, Skattefri sats .

Størrelsen på kjøregodtgjørelse avhenger av antall kilometer du har brukt bilen. I denne artikkelen tar vi for oss mulighetene selvstendig næringsdrivende har for å ta ut skattefri kjøregodtgjørelse og hvordan elektronisk . Her finner du statens satser for kjøregodtgjørelse , kilometergodtgjørelse og bilgodt. Lær hvordan dette fungerer her. De følger ikke lengre statens satser.


Se hvor mye du kan få utbetalt fra firmaet . Regler for skattefri kjøregodtgjørelse. Ifølge Skatteetatens hjemmesider kan en arbeidsgiver velge å utbetale kjøregodtgjørelsen til sine .

Forbundstinget instruerer forbundsstyret til å legge den skattefrie satsen for kjøregodtgjørelse til grunn ved fastsettelse av reiseregulativ for . Reglene for skattleggingen av kjøregodtgjørelse ble endret tidligere i år, men på grunn av massiv kritikk er reglene nå satt under lupen. I budsjettavtalen ble regjeringspartiene og Venstre og KrF enige om å legge skatt på en del av kjøregodtgjørelsen. Ifølge SSB mottar vi om lag milliarder kroner i skattefri kjøregodtgjørelse årlig, hvorav milliarder går til vanlige lønnsmottagere.


Satsen er kroner per . For at du skal få skattefri kjøregodtgjørelsen , er kravet at det er snakk om kjøring i yrkessammenheng - kjøring til og fra jobb er ikke yrkeskjøring. Når stortingsflertallet skattlegger deler av kjøregodtgjørelsen i staten er det et politisk inngrep mot en framforhandlet avtale, noe jeg reagerer . Kjøring til og fra jobb er ikke yrkeskjøring. Arbeidsgiver kan utbetale bilgodtgjørelse ( kjøregodtgjørelse ) for å dekke utgifter den. Det er resultatet av budsjettforliket. Følgende vilkår må i tillegg være oppfylt for ikke å utløse skatteplikt.


For at bilgodtgjørelse skal være skattefri , må reisen defineres som en yrkesreise. Kanskje det er mulig å gjøre noe. Nyårets reduksjon i skattefri kjøregodtgjørelse vil synke med enda øre, og vil i følge Autogear påføre bilistene rundt 2millioner nye kroner . Hvert år mottar vi rundt milliarder kroner i skattefri kjøregodtgjørelse. Av dette går milliarder til vanlige lønnsmottagere, i følge Statistisk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.