mandag 28. oktober 2019

Drenering av kjeller

Drenering av kjeller og grunnmur forskriftsmessig. Aldri blir mer fuktproblemer! I en og samme operasjon oppnås både drenering, isolering og fuktsikring! De fleste av oss har ikke forutsetninger for å følge med når entreprenøren graver opp rundt kjelleren og legger ny drenering.


Her gjennomgår vi hvordan . Fuktskader i kjelleren skyldes ofte fukt som suges opp fra grunnen.

Hvis økt ventilering ikke hjelper, vil som regel ny drenering bedre . Tørr kjeller med svakstrøm. Nesten alle som bruker kjelleren til noe annet enn å oppbevare syltetøyglass, møter før eller . Ennå mer lønnsomt blir det hvis boligeieren også etterisolerer . Hvis kjelleren er fuktig, finnes det ulike løsninger. Boka Lag rom i kjelleren er revidert og viser oppdaterte løsninger for yttervegger mot. Stikkord: fuktsikringyttervegg drenering isolasjon kjeller.


Alt av materialer er blitt fjernet ut av kjeller. Vi ble nettopp ferdig med drenering rundt hele huset, fått satt inn nye vinduer som er 100x100.

Fukt og dårlig inneklima i kjellerrom er et problem i mange boliger i Norge, og noen er spesielt utsatt på grunn av klimatiske forhold. Husets kjellerrelaterte . I de senere år har det vært stigende. Interesse lor å utnytte kjellerrommene til andre formål enn oppbevaring. Dette stiller større krav til . Jeg har en kjeller på ca 30msom er bygd med leca rett på fjell. Det er umulig å drenere dette (eventuelt må fjell utventig fjernes) fordi . Den vanligste årsaken til vann i kjelleren er at bakken rundt . Her ser du hvordan du monterer filterduk og topplist når du skal isolere med ISODREN på kjellervegg.


Vi gir deg tips og veiledninger til hvordan du blir kvitt fukt i kjelleren en gang for. Men tilstrekkelig drenering er ikke alltid mulig, og fuktproblemer kan stoppes . Er det noen som vet dette? Vi driver og skal kjøpe hus, og er interessert i et spesielt, men det har ingen drenering. Får du fukt i kjelleren eller grunnmuren er utett, så kan det være lurt å drenere rundt huset eller på den delen det er fare for vanninnsig.


Men følgene av ikke å drenere rundt grunnmuren er store. Sånn unngår du at kjelleren blir en fuktfelle, sier Bøyesen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.