mandag 26. august 2019

Hvordan kappe profilerte lister

Alle listene kappes i graders vinkel, og best resultat oppnås ved å bruke kapp og gjærsag. Lette etter video på korleis eg skulle kappe profilerte lister. Fann ikkje noke på , difor lagde eg.

Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan legge. Og så skal jeg skråskjære et utvendig hjørne hvor to lister skal møtes. HarAlltidRett: Noen som vet hvordan man gjør dette?


Da slipper man også å drive å bomme og kappe omvendt vinkel på listene.

Jeg målte opp, kappet grader og stiftet på den første lista. Klarer ikke kappe listene slik at de blir riktig i hverken utendige eller innvendige hjørner. Nå har jeg fått fine hjørner på de profilerte taklistene.


Skal i gang med å liste et soverom, og har valgt høye profilerte gulvlister. Selv på dyre sager har jeg måttet kappe prøvebiter for å finne riktig . Hvordan listen monteres, hvilken side som vendes ut, om du gjærer eller bruker. Det er mer eller mindre umulig å kappe mm med en håndsag, men med en kapp- og.


En profilert list kan vendes begge veier, enten med den tynneste siden . LAG EN JIG: Lager du en jig er det lettere å se for seg hvordan du skal kappe lista.

Jeg har skrevet litt om gjæring av profilerte lister der skråtak møter veggen. Jeg har laget hyller i alle kneveggene, og slik ble løsningen for å få listene til å gjære . Prinsippet for hvordan sette opp taklist er egentlig det samme som for fotlist. Ved gjæring av profilerte hulkillister til taket kreves stor nøyaktighet.


Vanlige dødelige som skal kappe til en list, opplever ofte at den blir litt for. Hjem TIPS OG INSPIRASJON trelast og byggevarer Legge lister. Gjæring av profilerte hulklister til taket krever stor nøyaktighet.


Vi viser hvordan de festes, og visste du at det fantes lister som kan festes uten spiker? Fotlist, feielist og profilert kombinasjon. Til å kappe listene bruker man enten håndsag og gjærkasse, eller en elektrisk kapp- eller . Den relativt smale gjæringskassen på bildet egner seg til mindre jobber som å sage trelister til bilderammer og andre smådeler i tre. Listverk leveres kun i hele lengder/pakker og splittes ikke.


Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Men mellom oss og et barnefritt soverom står det ca meter med hulkil-lister som skal opp i skråtak med flere vinkler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.