torsdag 25. juli 2019

Opprinnelsesgaranti

Opprinnelsesgarantier er en merkeordning for elektrisitet for å vise strømkunden at en mengde kraft er produsert fra en spesifisert energikilde. En opprinnelsesgaranti er en elektronisk garanti som fungerer som en dokumentasjon på at elektrisk kraft er produsert og levert inn i nettet fra et spesifisert . Ordningen med opprinnelsesgarantier fungerer slik at fornybarprodusenter kan selge en garanti om at de har produsert en gitt mengde .

Grønt Valg-kunder får strøm med opprinnelsesgaranti. Opprinnelsesgaranti sikrer at det blir produsert like mye fornybar energi som det du forbruker. Selv om du betaler for strøm med opprinnelsesgaranti, som ofte kommer på toppen av din vanlige strømregning, så betyr ikke det nødvendigvis . Opprinnelsesgarantier sørger for at det produseres like mye fornybar strøm som du forbruker.

En opprinnelsesgaranti er et bevis på at det er produsert MWh fornybar elektrisk energi ved et bestemt kraftverk. Opprinnelsesgaranti, verdipapir som fungerer som bevis på at elektrisk kraft er produsert ved bruk av fornybare energikilder. En opprinnelsesgaranti er et finansielt bevis på at det et eller annet sted produseres like mye strøm basert på fornybare kilder som den strømmen man kjøper . En opprinnelsesgaranti utstedes for strøm som er produsert utelukkende ved bruk av 1 fornybare energikilder. Det vil si at en norsk familie med et gjennomsnittsforbruk på 0kWh i året, og som ikke kjøper opprinnelsesgarantier, sto for et utslipp på omtrent syv tonn . NEAS har inngått et samarbeid med ECOHZ om håndtering av opprinnelsesgarantier for våre småkraftkunder.


Dette betyr at du som produsent kan ta ut en . Ved å kjøpe kraft basert på opprinnelsesgarantier, er bedriften din sikret at pengene går til produsenter som lager fornybar energi. Uten opprinnelsesgaranti ser den norske strømmen slik ut: kull/fossil kraft, kjernekraft og 9 .

Regjeringen skriver: “Er man miljøbevisst, kan man kjøpe strøm fra en leverandør som bruker opprinnelsesgarantier. På den måten gjør man et bevisst miljøvalg. På den måten gjør man et bevisst miljøvalg, . Mens ECOHZ-sjef Tom Lindberg frykter det europeiske markedet vil vende norsk strøm ryggen, mener Norsk Industri at opprinnelsesgarantier . Strøm produseres fra ulike energikilder, som for eksempel kull, olje, gass, kjerne-, vind- og vannkraft.


På denne siden finner du informasjon om hvordan du kan sende søknad om opprinnelsesgarantier elektronisk til Norges vassdrags- og energidirektorat . Norske kraftselskap selger opprinnelsesgarantier for flere hundre millioner kroner årlig. Likevel mener Energi Norge at norske strømavtaler er .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.