tirsdag 23. juli 2019

Energimåler varmepumpe

Hvorfor energimåling av varmepumper ? Ville du kjøpt en bil uten kilometerteller? For å finne ut hvor mye ”bensin” varmepumpen din bruker ”per kilometer” må du måle både hvor mye elektrisitet varmepumpen bruker, og hvor mye varme den leverer. Har noen erfaringer på spesielt energimålebiten.


Hvilke pumper har eventuelt godkjent energimålerere innebygd. Alle svar er kjærkomne, tenker det er dumt å styre for mye med eksterne energimålere hvis det finnes enklere valg;) Arild R.

Strømmåler Type: EM23-DIN Kan brukes på alle varmepumper uten innebygget strømmåler. EMDIN er en kompakt, moduler bre energimåler som er enkel ar. Eventuelt tilskudd til utfasing av oljekjel kommer i tillegg.


Med måler kan du få inntil 20. Hensikten med kravet er å sikre at kjøper kan kontrollere at anlegget gir den energibesparelsen som er forventet, sier . Vaillants nye varmepumper med energimåler 25. Avtrekksluft kan varme opp boligen 16. Lanserer varmepumpe med innebygd energimåler 30.


En energimåler måler både hvor mye elektrisitet varmepumpen bruker, og hvor mye varme den leverer.

Med en energimåler på varmepumpa , har du kontroll på energibruken. Velger man i tillegg en varmepumpe med energimåler , kan man få tilbake ytterligere 10. Stadig nye EU-regler betyr endring i krav til konstruksjon og dokumentasjon av varmepumper.


Daikin Altherma er først ut med standard fabrikkmontert utstyr som måler energiforbruket i luft til vann varmepumper. Ny inverterstyrt luft-vann varmepumpe på SCOP på over 0! Meget velegnet for utfasing av oljefyr med gr, vanntemperatur. På Nibe trenger du kun strømmåler for å oppnå 20.


Samtidig ser vi at feil dimensjonering og slurv med installeringen gjør at noen uheldige forbrukere ikke får den varen de har betalt for. Kjøper du en varmepumpe med energimåler , kan du selv sjekke at du får det resultatet er forespeilet og oppdage eventuelle driftsproblemer, sier programsjef for bygg og . For å få maksimalt tilskudd må du installere en løsning med energimåler for strøm og varme. Men hvilke prosjekter som støttes, vurderes og oppdateres stadig, og fra 1. Enova støtte, les mer i linken: . For boligvarmepumper vil det stilles krav om både strømmåler og varmemengdemåler.


Du har rett til å få tilbake maksimalt 10. Dette er inkludert merverdiavgift. Har varmepumpa energimåler for strøm og varme, økes maksimalt beløp til 20.


I tillegg til dette kan du ved fjerning av oljekjel og tank, i kombinasjon med investering i varmepumpa , øke maksimalt beløp med. Hvis du kombinerer støtte for utfasing av oljekjel og tank, installasjon av luft-til-vann varmepumpe og energimåler kan du få opp til . Luft-til- vann varmepumper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.