mandag 22. juli 2019

Bygge uten byggesøknad

Planlegger du å bygge terrasse eller platting? Mindre ting som ikke krever. Tjenestetilbud › Bolig og eiendom Bufret Lignende Fra 1. I deler av Bergen er det flere arealplaner som har strengere regler for søknadsplikt enn det som kommer frem i de nye forskriftene. Det er derfor viktig at du kontrollerer hvilke regler som gjelder for eiendommen din.


Det kan være vanskelig å ha fullstendig oversikt over hva som kan oppføres på egen eiendom etter plan- og bygningsloven, uten å måtte søke til kommunen.

Kan du for eksempel bygge garasje og balkong uten å søke om tillatelse? Vi forteller deg hvilke bygg du kan oppføre på egen eiendom uten å søke . Det ble ikke SÅ mye enklere å bygge uten å søke på egen tomt. Pass på disse fellene i de nye reglene. Se hva du kan bygge uten søknad her! Nye regler gjør det enklere å bygge tilbygg og føre opp mindre bygg på egen eiendom, uten å søke kommunen eller spørre naboen.


Plan- og bygningsloven § 20-angir en rekke konkrete tiltakstyper som ikke skal behandles av plan- og bygningsmyndighetene som søknad. Man kan ikke bygge for beboelse uten søknad. Bygg utebod eller anneks uten å søke.

Det er imidlertid noen begrensninger i forhold til størrelse, plassering og bruk. Byggesøknad og byggeforskrifter. Av: Elisabeth Bartnes Sylten, Visma advokater, 27. Ny garasje en meter fra tomtegrensen, et meter høyt gjerde på tomtegrensen eller et kvadratmeter uthus.


Dette kan du bygge uten å sende nabovarsel. Forøvrig så anbefaler vi . Om du kan bygge uten å søke avhenger av hvilke bestemmelser som gjelder for området du ønsker å bygge på. I all hovedsak betyr det at langt flere mindre tiltak nå vil unntas søknads.


Bruksendring fra tilleggsdel til hoveddel innenfor en enkelt bolig (eks: fra bod til kjellerstue.) Skilt, reklameinnretning o. Om et tiltak er søknadspliktig eller ikke kommer an på hva som skal gjøres, og omfanget av det. Regjeringen har sagt at den ønsker å redusere byråkratiet, og har derfor gjort det enklere for boligeiere som ønsker å bygge for eksempel garasje, bod eller drivhus i hagen. Mens du tidligere måtte begrense størrelsen på drivhuset til m², kan du nå bygge inntil m² uten å sende søknad til kommunen. Prøv gjerne denne trinnvise veilederen fra Direktoratet for byggkvalitet om du kan slippe søknad eller ikke for garasjer, anneks og lysthus. Dette trenger du ikke søke om Garasjer, boder og andre frittstående bygninger med areal som er mindre enn m² Se Bygg garasje uten å søke Tilbygg med areal som . Den som skal bygge, har imidlertid selv ansvar for å sjekke at tiltaket ikke kommer i strid med plan- og bygningsloven,.


Vi anbefaler at du bruker ByggSøk sin tjeneste for innsending av byggesøknader. Du kan bygge garasje på inntil kvadratmeter uten å sende søknad til kommunen eller varsle naboen. Husk at garasjen må følge alle lover og regler, og at du har ansvaret for at garasjen ikke kommer i konflikt med kommunens arealplaner over området, plan- og bygningslovgivningen, vegloven eller annet regelverk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.