torsdag 4. juli 2019

Bygga carport

Här skapar du din carport. Börja med Välja storlek. När du bestämt carporttyp, titta på Perspektiv eller 3D-vy, skriv ut Byggritningar och klicka.


Planera din carport så att den ansluter till omgivande bebyggelse och tar till vara tomtens naturliga förutsättningar. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. En carport är en lite enklare form av garage som ändå ger bra skydd för din bil och andra fordon.

Ta hand om din bilAtt uppföra ett garagetält eller att bygga en mer gedigen uppställningsplats för din bil är ofta en ren investering. Vårt nordiska klimat kan förkorta . Det gäller att tänka igenom vad man verkligen vill ha för funktion innan man bygger en carport eller ett garage. En möjlighet är att bygga själv, antingen i lösvirke eller med hjälp av byggsatser. Bygg en carport i tryckimpregnerat virke så blir även bilen glad.


Och du slipper gräva fram den ur snön. Parkera bilen torrt med en carport. Vi ger dig bygginstruktioner och tips på hur du kan bygga din egen carport.


I en carport har du alltid insyn men tänk ändå på vad du vill kunna förvara i carporten förutom bilen.

Gräsklipparen, cykel eller annat som mår bra av att få tak över huvudet. Kom ihåg att vi som garageexpert anpassar och bygger även carport efter era önskemål. Hos oss kan du alltid välja hur du vill bygga din carport.


Det är naturligtvis billigare att bygga en carport än ett garage, men priset är inte enda skillnaden. Garaget är en sluten byggnad medan carporten är öppen. I ett garage står bilen torrt – och frostfritt om du isolerar väggarna och lägger in värme. Den bärande konstruktionen består av väggarna, som också . Beroende på var och hur stort du ska bygga finns det olika regler för garage och carport – exempelvis om det klassas som friggebo Attefallshus, tillbyggnad eller komplementbyggnad. Däremot är det ingen större juridisk skillnad mellan garage och carport.


Ett vanligt projekt i Sverige idag är att gjuta en betongplatta i en befintlig carport. Det skiljer sig mot att gjuta en betongplatta för ett nytt garage av flera skäl. Du har en befintlig konstruktion och den fungerar ofta så många vill bara bygga vidare på den, medans andra vill riva upp allt.


En helt fristående carport med endast en långvägg och en gavelvägg kan bli ostadig om material och konstruktion är klent tilltagna. Om carporten byggs ihop med hus eller ett litet förråd blir den lite stadigare. För god stadga och varaktighet lönar det sig att inte snåla på dimensionerna. Oavsett om marktäckningen består av . Min fråga är om det är smart eller dumt att bygga till det här?


Anser ni att det höjer värdet på bostaden?

För er som ska bygga carport eller garage erbjuder vi en rad olika alternativ, samtliga av hög kvalitet med tonvikt på funktionalitet. Utöver de carports och garage som presenteras nedan har vi även möjlighet att helt skräddarsy en byggnad utefter era behov och önskemål. Når man skal bygge en carport er det viktig å ta hensyn til bebyggelsen eller, og til tomtens naturgitte muligheter og forutsetninger. Utvendig kledning og carportens farge må passe til andre bygg i nærheten. Tenk også på solforholdene, slik at carporten kan bidra til å skape et godt og solrikt uterom, gjerne fritt for innsyn og i . Det finns mycket att tänka på inför valet av garage.


Vart ska garaget placeras? Hur stort ska det vara? Vilken typ av garage ska jag bygga , eller räcker det med en carport ? Behöver jag isolera garaget, alltså varmgarage eller kallgarage?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.