mandag 3. juni 2019

Lys i taket

Jeg begynte å tenke lys med én gang vi begynte å tenke på hus, sier Geirr Sletbak. For et år siden flyttet han og familien inn i et nytt funkishus. Her er det LED i alle rom, og innfelte armaturer i taket framfor tradisjonelle lamper.


Vi har valgt et stramt uttrykk som passer huset. For meg er ikke lampene det .

Noen enkle tips for lys i stuen. Har du et stort rom er det fint å markere hjørner med f. Lys opp bilder og kunst med bildebelysning. Gjem gjerne lamper bak møbler og pynt.


Mange plasserer også lyset for høyt (f.eks. kun downlights i tak ) og skaper dermed et flatt og upersonlig rom. Ved å plassere lamper i ulike høyder får du imidlertid en variert belysning og en hyggelig atmosfære. Bruk gulvlamper, bordlamper og vegglamper i tillegg til takbelysning.

Takbelysning kan dessuten være en . Både Hovdenak og Dahl og Ramsøskar er enig i at downlights i taket ofte er en god løsning på kjøkkenet. I tillegg må du ha lys under overskapene, hvis du har overskap. Har du mulighet kan du gjerne lyssette et bilde . I denne episoden av Tid for hjem brukte den kreative gjengen LED-strips og utenpåliggende downlights fra Lyskomponenter. Langs gulv og tak , bak de grønne veggplatene, ble det montert LED-striper. Dette ga rommet et behagelig, indirekte lys samtidig som de fikk frem en stilig visuell effekt.


God plassering av downlights henger tett sammen med møbleringen. I stua er det viktig å vite hvor møbler og medieutstyr skal stå før du plasserer downlights i taket , sier Erlend Lillelien, fagsjef i Lyskultur, Norsk kunnskapssenter for lys. Ikke tenk symmetri Mange sitter med en plantegning av boligen sin og . Skiftende lysforhold i Norge gjør det praktisk med dimmer. SMART VALG: Når du velger lamper bør funksjon definitivt gå foran estetikk. Når begge deler jobber sammen, som her . Kjøkkenbelysning og lys til stue er ikke så lett når man ikke har ideell plassering av lyspunkter i taket.


Ofte setter ferdighusprodusenter og andre leverandører en stikk-kontakt på veggen oppe ved taket et ste og så er det opp til huseieren å finne ut av hvordan det skal bli.

Selv om folk er forskjellige, så er . En fiberoptisk stjernehimmel kan enkelt integreres på steder som i bobleba dusj, svømmebasseng, mellom glassbyggerstein eller fuger på fliser, i gulv og på tak. De fleste velger å montere den i taket , men vær oppmerksom på at hvis stjernehimmelen skal ettermonteres må man senke taket —oftest ikke . Mange har stor takhøyde og den kan fremheves eller dempes. Pendler og andre nedadvendte lys skaper inntrykk av mindre volum og en lunere atmosfære. Benytter du begge variantene, får du få en svært god og fleksibel . Unngå spotter foran vinduer, da reflekteres ikke lyset.


For å lyse opp vegger er det praktisk med spotter. Da blir det for lang avstand til gjenstandene du skal lyse opp, råder Betina Molvik, belysningsrådgiver hos Brødrene Kolstad belysning. På grunn av skiftende lysforhold . Hei Har ei taklampe på badet som slår seg litt av og på (blinker) til tider. Samboeren min som ofte hører på musikk på badet, sier at radioen støyer alltid i det lyset slår seg av. Har hatt lyset nede for å se etter synlig dårlig kontakt, men finner ikke noe.


Hva i all verden kan dette være? De gir ikke like mye lys som 50W halogen, og det er tilstrekkelig, men dimming fungerer ikke. Lyset er nå akkurat passe. Dette var tenkt på og planlagt i byggefasen, og elektrikkeren monterte inn et vaskelys midt i taket som kan brykes ved behov.


VELUX lystunnel for flate tak og skråtak bringer naturlig dagslys inn i mørke områder i huset, hvor det ikke er mulig å sette inn takvindu. Utforsk mulighetene her! Badet har fått montert stjernehimmel i taket. Kort og enkelt forklart er fiberoptikk lange fibre som transporterer lys uten å ta med strøm og varme. Et fiberoptisk lysanlegg består av: Lysgiver, fiber, endearmatur, linse, eller ingen armatur.


Belysning med fiberoptisk lys er energibesparende ved at det er en . Takspotter har flere justerbare spotter som er ideelt i mindre rom, hvor du ønsker å rette lyset mot flere punkter. Varsellys (på folkemunne ofte kalt blålys) er blinkende lamper som brukes på utrykningskjøretøyer. Før i tiden, var roterende blå varsellys på taket det mest vanlige for ambulanser, brannbiler og politibiler. I dag består hovedsakelig varselslys på utrykningskjøretøy av blå LED-dioder. Disse er mer synlig, både i dagslys og på . SKAP SONER: På dette kjøkkenet har lysdesigner Calina Pandele Yttredal brukt belysningen for å skape ulike soner i rommet.


Hennes lysmaleri over spisebordet virker også som lampe. LED lyset bak maleriet og spotlights fra taket som belyser maleriet forfra, kan dimmes og påvirke maleriet til å skifte . Vidar Haugeplass har denne veka instalert nye lys i taket på miniatyrbana. ECO energi har sponsa lysa og reflektorane.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.