mandag 13. mai 2019

Lengde rulleskistaver

Du trenger ikke høyere staver når du går på rulleski i forhold til om vinteren fordi piggene du benytter når du går på rulleski er noe høyere enn de du benytter om vinteren. Det er særlig viktig å ikke ha for høye staver når du . Staver på rulleski skal være samme lengde som på snø. Noen mener 5cm lengre.


Du bør kommer over stavene i staking og legge trykk på dem.

Tommelregel for lengde er som vanlig for voksne: på klassisk 30cm . Til dere som går mye på rulleski: Jeg er 188cm høy. Hvor lange staver synes dere jeg burde ha? Hva vil konsekvensen være viss jeg f. Ligger du i grenselan så velg deg heller ned mot nærmeste cm- lengde enn opp! For høye staver går negativt ut over diagonalteknikken, særlig i motbakke. Når utøveren regnes som 15-åring (våren 9. klasse) begynner man også med klassisk som del av rulleskitreningen, og det er behov for egne ski for dette.


Mye av rulleskitreningen særlig blant de yngste foregår uten staver, men staver brukes også her til en viss grad.

Jeg anbefaler i utgangspunkt å bruke samme stavlengde for rulleskistaver og langrennstaver på snø. Lengde på staver bør tilsvare som på . Er du i tvil anbefaler jeg å gå ned til nærmeste 5cm intervall. Alle seriøse sportsbutikker vil tilby deg å kutte . Reflekterende områder på . Skal du kjøpe nye skistaver? Det råder mye forvirring - også blant erfarne skiløpere - om hvor lange stavene skal være.


Bruker du disse to enkle formlene får du. Den kortere lengden gjør de samtidig enklere å bremse og svinge med. Man kan bruke de vanlige stavene sine ved å bytte ut piggen med en rulleskipigg, eller man kan kjøpe en egen rulleskistav. Vi anbefaler at du fester reflekstape på stavene dine om du ikke har en rulleskistav som kommer ferdig med refleks.


Mulig dette er et teit spørsmål, men skisesongen nærmer seg og jakten på skiformen er i gang. Er det greit å bruke rulleskistavene til elghufs, eller blir de for lange? Må vel ikke kjøpe meg vandrestaver - synes det er litt kjerring. Riktig lengde på stavene sikrer suksess i bakken.


Skiteknikken har de senere årene utviklet seg mot raskere stavfrekvens og dermed kortere staver.

Dette ser vi særlig på skøytestavene, som er betydelig kortere enn for noen år siden. En stiv og bra carbon rulleskistav. Sliter litt med å finne korrekt lengde på skistaver til klassiske rulleski.


Disse synes jeg er noe lave, og jeg merker at OneWay staver er kortere enn Swix staver med rulleski pigger på. Jeg brukter deretter staver fra OneWay (som jeg egentlig kjøpte til skøyting). Ut i fra tabell så kjøpte. Leki Genius Carbon er en rulleskistav som enkelt kan gjøres om til en langrennstav uten bruk av verktøy.


Stroppen er bygget opp med neoprene puter med en kraftig nylon på utsiden. Pro Fit stroppen er utviklet i samarbeid med WC løpere. Denne kombinasjonen ivaretar kraftoverføringen til håndtak samtidig som den gir optimal komfort. Her finner du anbefalt lengde på staver . Når du velger en stav skal du sørge for at du ikke velger en stav som er for myk for deg i forhold til din lengde , nivå og hva du ønsker å bruke staven til. Er du nybegynner eller litt erfaren, bør du velge en.


Du vil over tid slite stavspissene ned på dine rulleskistaver. Du kan bruke en diamantfil for å slipe dem skarpe igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.