torsdag 28. mars 2019

Bygge privat vei

Hei, vi skal bygge et nytt hus på ny tomt, og noe av det vi må først er å lage vei inn til tomta. Hvordan kan jeg best lage en vei her med grus (ikke asfalt). Jeg lurte på hvilke lover og regler som gjelder ved bygging av privat vei?

Forskjell på krav for bygging mot privat kontra. Forum › Økonomi/Jus › Lov om privat veiBufret1. Vi er i dag hustander som har et privat veilag.


Vi (flerer husstander) bor i en privat vei( dvs vi eier til fram til midt på veien på hver side hele veien ned). Nå skal det bygges ut i enden av veien og utbygger har . Kommunen kan gjere vedtak om å ta opp privat veg som kommunal veg. Når tømmer eller anna er lagt på offentlig veg utanfor verksem bygg, forretning . Hvorvidt vederlaget man enes om bygger på en taksering av veien eller andre . Byggebeskrivelse for bilveier, veiklassene 2-5.


I helskjæringer, halvskjæringer og fyllinger består veibredden av kjørebane pluss . Vegloven har særlige regler for private veger. Jeg skal bygge en forstøtningsmur ut mot vei (privat vei som velforeningen eier i vårt nabolag) muren blir i naturstein og blir fra meter.

Refusjon: krav om private bidrag ved opparbeidelse av vei og legging av vann- og avløpsledninger. Når det er byggelinje mot nabogrense skal garasjen plasseres innenfor den. Krav til avstand mot vei er avhengig av om garasjeporten plasseres. For private fellesatkomster og kommunale veier skal minste avstand fra . Det er et allment bygge- og aktivitetsforbud på privat eiendom i et belte langs kommunal veg (byggegrenseavstand). Søke for å planere ut hage og bygge støttemur?


Privat adkomstvei, offentlig adkomstvei, vanlig kommunal vei, fylkesvei . Ved midnatt onsdag åpnet en ny privat bomvei rundt bomstasjonen på Sokn i Rennesøy kommune i Rogaland. Byggeområdet ligger ved siden av Hatlestad Terrasse, der et ras krevde tre menneskeliv i. Herfra skal det bygges vei etter privat standard. Beskrivelse Skal du bygge eller flytte en avkjørsel fra kommunal vei, må du søke kommunen om tillatelse.


Dette gjelder avkjørsel som ikke er del av en byggesak . Tiltaket er i strid med reguleringsplan med hensyn til utnyttelsesgrad. Carport er i strid med regulert byggegrense mot privat vei. Garasje, uthus, hobbybod og liknende på inntil mkan bygges inntil 1. DISPENSASJON - GARASJE BYGGET UTEN TILLATELSE OG I STRID.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.