onsdag 20. februar 2019

Sopp og råte i hus

Halvparten av norske boligeiere sjekker aldri huset sitt for sopp og råte. Daglig leder hos soppkonsulentfirmaet Mycoteam, Kolbjørn Mohn Jenssen, mener vi bør ta sansene i bruk og gå gjennom huset på jakt etter . Etter at de oppdaget at huset var invadert av mugg, sopp og råte ble de nødt til å avlyse bryllupet på grunn av de økonomiske konsekvensene. Sanering av fuktskader i hus og på tekstiler er grundig beskrevet . Fukt, sopp og råte er mangler det ikke alltid er så lett å oppdage.


Ikke alle fukt-, sopp - og råteskader av enhver art vil være selgers ansvar.

Hovedreglen er at alt sopp- og råteskadd materiale inkludert isolering skal byttes. Det er råtesoppene som kan gjøre stor fysisk skade (nedbrytning) på bygningen, og det er disse som inngår i dekningen hos Norsk Hussopp Forsikring. Spesialisten på forsikring av råteskader og skadeinsekter. Mange er ikke klar over at denne typen skader ikke er dekket i forsikringen.


Sopp i huset kan gi helseplager. Vi tilbyr kartlegging og. Råtesopp krever høyere verdier av fukt for å etableres enn muggsopp.


Konstruksjonen må også . If Boligsjekk inngår i vår Super husforsikring.

Tønsberg Skadedyrkontroll AS har også spesialkompetanse . En rekke forskjellige råtesopper angriper våre hus. Når råtesopp får de rette livsbetingelser vil de over noe tid føre til store ødeleggelser som igjen medfører . Fukt, råte og soppskader er blant de mest vanlige problemene i tvister mellom boligkjøper ved kjøp av bolig. Denne typen skader oppstår gjerne som følge av . Andelen tvistesaker som gjelder råteskader i hus er altfor høy, mener Anticimex:. Men vit at det koster opp mot 10.


LES OGSÅ: Lei av råte og vannlekkasjer . Disse ødelegger huset , men er lite farlige for mennesker . Vi har to typer soppsaneringer i hus. Allerede i Mosebøkene kan man lese at menneskene hadde problemer med sopp i hus. Regelen var at dersom det ble oppdaget sopp skulle presten kontaktes.


De er årsak til en råte som er svært lik ekte hussoppråte. Det utvikles et vattaktig overflatemycel, til dels også mycelstrenger, men begge deler . Ekte hussopp - en hurtigvoksende ødelegger av hus.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.