onsdag 20. februar 2019

Isolasjon vegg

Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere, og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Det er ALT å vinne ved å isolere innvendig: Den gamle veggen blir sterkere og varmere, inneklimaet bedre, og du får en flott, ny innervegg. Otto Robsahm, kanskje bedre kjent som Sinnasnekker'n, viser oss hvordan vi enkelt kan isolere en.

Jo eldre huset ditt er, jo mer vil du antagelig ha å hente på å etterisolere veggene. Ved innvendig etterisolering må tilstanden på utvendig side av veggen vurderes. Husk at når den gamle veggen bare har 1mm isolasjon fra før, og man . Dette er den vanligste måten å etterisolere vegger på: av med kledningen, opp med ekstra lekter og mer isolasjon, og på med ny kledning.

Vegger med dårlige isolerende egenskaper som for eksempel betong og stål, bør isoleres på utsiden. På denne måten unngås kuldebroer ved etasjeskiller og . Han har snakket med en snekker som hevder at cm isolasjon i veggene er nok, men er dette lov etter forskriftene? Eldre hus av tømmer, bindingsverk eller reisverk kan være helt uten isolasjon. Mange har også liten plass til isolasjon i veggen slik den står. Boliger fra tallet er bygget etter forskrifter fra 1949.


Lite eller ingen isolasjon i vegger og tak – i beste fall kun cm matter. Med god isolering blir overflatetemperaturen på vegger og vinduer nesten like høy som romtemperaturen, noe som gir økt bokomfort. Anbefalinger: n 2mm i yttervegg n 300-3mm i tak.

Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Kuldebroer n Nøyaktig . Til ytterveggens stenderverk, som bør gi rom for 1– 2mm isolasjon, festes først forhudningspapp med klemte skjøter eller . Til isolasjon av vegg eller tak trenger du mineralull, som enten er laget av glassull eller steinull. Steinull består av smeltet steinmateriale, mens glassull består av . I tillegg har isolasjonen i bindingsverket hindret uttørking mot innsi- den. Når veggen i tillegg får en dampsperre på den varme siden av isolasjonen, er risi-.


Fremtidens løsninger for isolering av veggkonstruksjoner er allerede her. Sundolitt produkter gir løsninger for nybygg og renovering som både . Vegg av lettklinkerblokker med isolasjon, bindingsverksvegg av tre, dekke av lettklinkerbetong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.