tirsdag 15. januar 2019

Bygge platting

Her finner du tips på hvordan du bygger plattingen selv. Fra grunnarbeid til selve byggingen av plattingen. Med en velplassert platting kan du utvide bruksområdet av tomta, enten det er hjemme eller på hytta. Om du er litt nevenyttig, er det ingen stor jobb å bygge din egen terrasse. De fleste treterrasser bygges av impregnerte terrassebord av furu.


Trematerialer som kommer i direkte kontakt med jor bør være trykkimpregnert i klasse A. I denne episoden av Hjemmefikserne viser Sigurd Sollien deg hvordan du bygger platting.

Det er flere faktorer som er avgjørende for at terrassen skal bli flott. Johnny og Jørgen - En solid platting ble bygget på en kveld med ferdigkappede lengder. Men de består alle av plank som ligger ved siden av hverandre og hviler på . Her bygger vi en flott treterrasse, som kan ligge helt fritt i hagen.


Vi har veldig lyst på platting, men er usikre på beste framgangsmåte. Den blir jo på bakkenivå, men ka er det beste fundamentet? Terrasse/platting er en konstruksjon for uteareal over bakkenivå, ofte med trapp til.


En platting syns jeg skal ligge lavest mulig mot bakken rent praktisk og estetisk. Alt etter størrelsen vil en slik platting bare ta deg noen timer å legge.

Et rent hypotetisk spørsmål: Hvis jeg bygger plattingen i tre, rett på torva . Denne er rimelig stabil og flat, naturligvis med gress på toppen. JEg planlegger å bygge en platting/markterrasse oppå plen. Det er en år gml plen som jeg mener er bra drenert. Et tregulv eller en treterrasse blir ikke så varm eller kald som en tilsvarende i stein. Den er komfortabel og har et pent utseende.


Målet er å få et stødig og rett utegulv som tåler en støyt og samtidig kan danne en hyggelig ramme rundt oppholdet utendørs på hytta. Skal du bygge ny terasse som skal stå over bakken? Maxbo forklarer trinnvis hvordan du bør gå frem.


Begge prosjektene er attraktive sommerklassikere og ikke spesielt vanskelige.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.