torsdag 13. desember 2018

Totalentreprise

Totalentreprise (juridisk) er et bygge- eller anleggsarbeid der entreprenøren i sin avtale med byggherren påtar seg både prosjektering og utførelse. I en totalentreprise skal entreprenøren prosjektere alt arbeid som byggherren ikke allerede har prosjektert eller som byggherre etter avtalen skal prosjektere selv . Totalentreprise har det utgangspunkt at oppdragsgiver skal primært beskrive den funksjon som skal ivaretas eventuelt supplert med spesifikasjon for utførelse .

Rørleggeren har levert det som byggherre har beskrevet i anbudsforespørselen, men det er likevel en . I en totalentreprise utvikler byggherren en funksjonsbeskrivelse for prosjektet. Konkurransegrunnlaget består av funksjonskrav, romprogram, . NS 84Alminnelige kontraktsbestemmelser for totalentrepriser.

NS 84regulerer kontraktsforholdet der totalentreprenøren påtar seg hele eller vesentlige . Totalentreprisen virker fordelaktig for byggherrer fordi det er en overskuelig kontrakt hvor entreprenøren står for alt av organisering. Totalentreprise, en entrepriseform som særlig brukes i forbindelse med store boligprosjekter. I dette tilfelle gjennomfører byggherren bare et . I en totalentreprise er entreprenørens forpliktelser utvidet til også å. Dette er svært risikabelt for entreprenøren, og er en ordning som etter min mening uthuler det grunnleggende prinsipp i totalentrepriser. Partene i en totalentreprise står i utgangspunktet fritt til å avtale den risikofordeling de selv ønsker.


På bakgrunn av den balanse som ligger i . Man har i utgangspunktet to hovedformer, nemlig utførelsesentreprise og totalentreprise.

For begge entrepriseformene er det utarbeidet . Oppføring av næringsbygg i totalentrepriser hevder vi er den beste entreprisemoddelen for en byggherre med tanke på pris, løsninger, byggetid og . Totalentreprisen plasserer ansvaret der kompetansen er – hos entreprenøren. Denne kontraktsformen letter prosessen for deg som byggherre. Entreprenøren forplikter seg overfor byggherren til å levere et bygg i henhold til en funksjonsbeskrivelse eller et skisseprosjekt og innenfor en . Man tok utgangspunkt i veiprosjekter, hvor respondenter fra disse . Er det avtalt at entreprenøren skal prosjektere eget arbei snakker vi om totalentreprise. Entreprenøren har da ansvar og risiko for at all avtalte funksjonskrav og . De nye standardkontraktene for totalentreprise og totalunderentreprise trådte i kraft 1. I totalentreprise utarbeider byggherren ved hjelp av arkitekt og rådgivere en kravspesifikasjon og tegninger som en eller flere entreprenører gir tilbud på.


Standard Online tilbyr nå et spennende todagers fordypningskurs i totalentrepriser basert på NS 8407. Totalunderentreprisestandarden NS 84blir også .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.