søndag 9. desember 2018

Isolering av tak

Slik etterisolerer du tak innvendig og utvendig på loft. Isolering er energieffektivt og gir bedre komfort i boligen. Etterisolering av loft. Isoler loftet og utnytt rommet under skråtaket.


Varmen stiger opp og det er spesielt lønnsomt å ha et godt isolert tak.

Vi starter etterisoleringen på loftet hvor det er enkelt å utføre og vil gi de største energibesparelser. Det er mye å ta stilling til når du skal isolere taket. Vi hjelper deg gjennom jungelen av isolasjonsmaterialer og metoder.


Der det er praktisk mulig og fuktteknisk forsvarlig, bør man montere så mye . Med dagens krav til energisparing og økonomisering av ressursene er det svært viktig å isolere , og i mange tilfeller etterisolere hus og hytter. Illustrasjon: SINTEF Byggforsk. Denne metoden krever at du gjør arbeid både utvendig på tak og innvendig.


Du legger ny diffusjonsåpent undertaksbelegg på eksisterende taktro.

Den fungerer også som . Det øker temperaturen på rommets takflate og reduserer risiko for kondens og påfølgende muggvekst i himling. Det fører også til økt tetthet og reduserer luftlekkasjer og trekk. Generelle anvisninger for utvendig isolering av tak. Isolasjonen skal lagres på ett jevnt og tørt underlag. La plastemballasjen sitte på så lenge som mulig som beskyttelse for vær og vind.


Planlegg utleggingen slik . Erfaring fra Vestlandet - Luster. Foto: Solvorn Laft og Bygg. Skrevet av Olle Christer Stenby.


Innblåsing av celluloseisolasjon i et sperretak med kombinert undertak og vindsperre . Skal isolere et skråtak på et tilbygg på huset mitt, og lurer litt på hvordan man gjør det for at det skal bli skikkelig. Det er ingen eller minimalt med isolasjon der nå. Bør man lektre på kryss over takbjelkene for å ha lufting mellom isolasjon og tak ? Bør det være noe over isolasjonen, eller . Dersom du er usikker på om huset ditt vil ha nytte av å etterisolere det kalde loftet , kan du holde et øye med taket om vinteren.

Dannes det lett istapper? Store, lange istapper vitner gjerne om dårlig isolasjon. Istappene dannes når taket , som egentlig skal være kaldt, er så oppvarmet av rommene under at . Gå til ETTERISOLERING AV KALDE LOFT - DOWNLIGHTS: Innfelte downlights i tak mot kaldt loft kan være en kilde til store varme- og luftlekkasjer, med fare for fuktskader.


Vi anbefaler derfor ikke bruk av dette i selve takkonstruksjonen. Vil du likevel ha downlights bygg en ekstra himling med lufting over! Snekker Otto viser deg hvordan du enkelt kan etterisolere loftet ditt. Noen centimeter ekstra isolasjon. Vi isolerer tak på hele det sentrale Østlandet inkludert Oslo, Asker, Bærum, Drammen, Hokksund og Kongsberg.


Kontakt oss for en uforpliktende prat! Anbefaling fra NBI: n 1mm i yttervegg n 1mm i tak n 1mm i golv mot kjeller. Til isolering av kalde, luftede loftsrom benyttes ROCKWOOL. Platen har et utfrest spor på langsiden tilpasset undergurtens bredde og høyde. Dette gjør at isolasjonen bryter kuldebroen og øker temperaturen i treverket.


Ut mot raft benyttes ROCKWOOL Rafteplate . Uansett type eller helling på taket bidrar denne bygningsdelen til en stor del av bygningens varmetap og energieffektivitet. Når man reduserer varmetapet gjennom taket , trenger man mindre energi til å varme opp resten av bygningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.