onsdag 7. november 2018

Sveitserhus vindu

Bildet over: Sveitserhus i bymiljø har gjerne mindre utsmykking enn sveitserhus i landlige omgivelser. Denne bygningen har typisk ark . Husene har gjerne en relativt stor bredde sett i forhold til lengden. Huset representerer dagens sveitserstil. Takutstikkene er noe mindre enn .

Et sveitserhus har fått nye moderne vindu vinduet åpner seg ikke som et sveitservindu skal, det har ventil og metall lister og er ikke satt i med kitt. En koselig kjøkkeninngang. Explore this photo album by Siv on Flickr! Dette huset er tegnet av Willy Tangen.


Han er tidligere teknisk tegner i et typehusfirma og har nå egen virksomhet på Skarnes. Det nye huset kommer som erstatning for et . Stilarten kjennetegnes ved utskjæringer på vindskier, stolper og listverk rundt vinduer og dører. De små detaljene er viktige på et sveitserhus.

Noen typiske trekk er store takutstikk og rikt dekorerte utskjæringer. Se flere bilder på Anetteshus. Drømmer du om å bo i et vakkert og unikt sveitserhus ? Vi fullfører din husdrøm med spesialkompetanse i sveitserstil. EKS Sveitserhus All rights reserved.


Sveitserhuset er mest kjent for sin rike dekor i form av blondeborder, innrammede vinduer , profilerte bord og søyler, og, ikke minst: det forseggjorte løvsagsarbeidet i møner og konsoller. Utrykket “snekkerglede” betegner nettopp denne mønepynten og de dekorative konsollene. Selve huskonstruksjonen var . Vi jobber nå med å tilbakeføre utvendig fasade til sveiterstil - utrolig forskjell.


Det jeg har spørsmål om, er hvordan man skal gå frem med innsetting av krysspostvinduer, der vi skal ha . Når du starter med dette huset - så er det et viktig standpunkt du må ta: Skal huset se eksakt likt ut slik det er i dag eller aksepterer du at det blir annerledes. Dersom du aksepterer at det blir annerledes, vil du kunne spare mye på materialer etc. Opprinnelig var takvinkelen lav, men den ble etter hvert økt for å få loft med større romhøyde og mulighet for store vinduer som ga mer lys og luft i rommene. Arkitekt,Entreprenør,Snekker Heve taket på ett gammelt tilbygg rive og flytte noen vegger og støtte opp huset.


Samt skifte vinduer og bygge utvendig veranda bytte utvendig panel samt bygge kjøkken og bad. Det kan være en utfordring å finne tidsriktig listverk, paneler og vinduer når du rehabiliterer et gammelt hus.

Men det finnes flere høvlerier og trevarefabrikker som har eldre og tradisjonell byggeskikk som spesialitet. Takket være disse er det mulig å skaffe seg korrekte detaljer også til gamle sveitserhus. Vinduer og etasjeskiller: Store vinduer med mål 109×159.


Impregnerte vannbrett og tannbord. Til sperreføtter og mønekryss: 90×impregnert limtre. Hjørnekasser, vindskibord og panbord er laget av impr.


Blondelister, vindusknekter, hjørnekonsoller og mønepynt er laget av . Med sveitserstilen kom de karakteristiske krysspostvinduene, hvor de øverste smårammene kunne åpnes separat. Det er kun de store og prangende sveitserhuene som så svære vinduer , og vårt hus er lite og helt enkelt (det har aldri vært et skikkelig sveitserhus , men hatt litt denne stilen). Jeg er selvsagt med på . Noen ganger er det nødvendig å bestille vinduskopier.


Solfjeldvindu kjellervindu med enkelt glass. I denne artikkelen vil du få gode råd om hva du bør tenke på når du skal kjøpe nye vinduer til hjemmet ditt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.