torsdag 8. november 2018

Lecakuler isolasjon

Kulene er et rent naturprodukt. Leca- kuler tilsvarer en isoporisolasjon med tykkelse på cm. Dette er et produkt i gradering 8-mm som gir god økonomi ved både store og små prosjekter, og er spesielt godt egnet for blåsing direkte fra bil. Et hus som står på fast såle vil jo nyte godt av jordvarmen fra undersiden, mens i min krypkjeller som er godt ventilert blåser det jo -10 . Leca lettklinker eller løs Leca .

Den beholder isolasjonsevnen selv i fuktig klima. Lettklinker er et rent naturmateriale som produseres av ekspandert leire. Entreprenør, Isolering ,Murer Har kjeller der vi må få blåst inn med slange lecakuler for å fylle opp og isolere før det legges varmekabler og støp oppå. Kommer meter fra husveggen med bil. Tenkte å ta slange gjennom vindu og inn i huset.


Ser av lecas brosjyre at de skriver at det er mulig å støpe. Hvis du absolutt må vite hvorfor, les dette.

Den siste tiden har det gått med en god del tid til å utvide et betongdekke med tre-fire kvadratmeter. Det arealet skal forhåpentlig komme til nytte som et kompakt og delvis utfellbart verksted og . Under isolasjonen kan det godt være steinmasser eller annet som er godt drenerende. Armert støp er gjerne 7-cm. Ingen rør eller noe annet morsomt som dukket opp under graving? Sortert lettklinker til bruk i lette tilbakefyllinger og som isolerende og drenerende lag i gulvkonstruksjoner, rundt hu.


Veier bare en brøkdel av pukk. Gir drenering, lett fyllmasse og isolasjon i ett og samme materiale. Brukes til diverse hagebruk og som tilslag til betong for å lage en lettere betongblanding.


Når du kjøper lecakuler så sørg for å kjøpe en storsekk. Det er kubikkmeter med kuler. Vesentlig billigere enn å kjøpe mindre kvanta.


Sekken veier heller ikke mer enn ca 2kilo, med andre ord er den lett å frakte på henger. Det kan hende du trenger mer eller mindre lecakuler. Trenger du litt mer kjøper .

Et lag løs Leca, noen gipsplater og en bøtte lim er alt du trenger for å legge nytt gulv på et betongunderlag. Les her hvordan du får et toppisolert. Sluttproduktet er keramiske kuler med et hardt skall og en indre struktur med små luftfylte celler. I dag blir materialet også mye benyttet som isolasjon og drenering. Dette materialet brukes blant annet i sofaer og . Polyuretan er et materiale som vi omgir oss med i hverdagen.


Lecakulene fungerer som både fyllmasse og isolerende masse og er trykkfast. Jeg måtte selv stå og sprøyte kulene ut med slange, da lecamannen kun kommer med lasta, men gjør ikke jobben med utsprøytinga. Da har man prøvd det også!


En permanent plantekasse som er lett og samtidig har en viss isolasjon , kan bygges av Leca. Leca-kuler blir ikke spist opp på samme måten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.