onsdag 7. november 2018

Isolere tak i kjeller

Hvorfor isolere etasjeskillet mot kald kjeller? Etterisolering av gulvbjelkelag mot kjeller. I hus med høy kjeller er det som regel forholdsvis enkelt å isolere gulvet mot 1.

Feil isolering av kalde kjellerrom som bygges om til oppholdsrom, er en gjengangerfeil i eldre hus. Halvparten av boligeierne tror feil og vil ha . Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Her skal vi på de mest aktuelle løsningene.


Et kryperom er et ventilert, 500-6mm høyt luftrom mellom gulvbjelkelag og terreng, og er vanlig i småhusboliger oppført i perioden 1950-1970-tallet. Skal snart sette i gang med å isolere de kalde tregulvene mine fra undersiden, alstså krypkjellerens tak. Ved å løsne et av bordene i taket i (den kalde) kjelleren ser jeg at det likevel ligger glassvatt i bjelkelaget. Har en kjeller som er ganske så fuktig og det har intill nå vært svært så lite isolasjon i taket og stua over har derfor vært svært golvkald.


Mitt spørsmål er hvordan jeg bær isolere og kle i taket i kjeller mtp at jeg senere skal gjøre om dette til oppholdsrom. Vil isolere taket i gammel murkjeller for å få det mindre gulvkaldt opp i stua og kjøkken som ligger over.

Men vi har en dør som går inn til kjelleren rett under stuen. Fra taket og ned til karmen på døren er der akkurat 10cm, men over døren er det et . Jeg driver å planlegger isolering av gulv mot kjeller samt legge . Det er plass til cm isolasjon mellom bjelkene. Selv en krypekjeller som har fungert i mange år kan få problemer: Et ildsted med steinfundament fjernes, mer isolasjon i gulvet gir en kjøligere krypkjeller, eller . Anbefaling fra NBI: n 1mm i yttervegg n 1mm i tak n 1mm i golv mot kjeller.


Fokus på: n Isolasjon n Tetthet n Nøyaktig utførelse. Drenering må etableres og veggen isoleres utvendig med ROCKWOOL Drensplate. Det bør være friskluftventiler i vegger eller vinduer, samt avtrekk over tak. Spartana: Anbefaler ikke å isolere innvendig i kjeller. Nei dropp isolering, men bruk knotteplast også innvendig for å få et luftsjikt mellom mur og ny kledning.


Isolering av tak med W-takstoler i tilbygg. Isolering av kjelleryttervegg, telesikring. Kjellertaket blir isolert med 10cm Glava.


Når taklektene og det elektriske opplegget er på plass skal jeg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.